Τελευταίες ομιλίες πριν τις εκλογές στην Βενεζουέλα

Τελευταίες ομιλίες πριν τις εκλογές στην Βενεζουέλα
PHOTOGRAPH: JORGE SILVA/REUTERS

Με συγκέντρωση στο Καράκας ολοκλήρωσε την προεκλογική εκστρατεία ο Τσάβες, σε επαρχίες της χώρας βρέθηκε ο Καπρίλες

Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ συγκεντρώθηκαν στο Καράκας, την τελευταία ημέρα της εκστρατείας, πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής

Σε μια σύντομη ομιλία λόγω της κακοκαιρίας- έβρεχε συνεχώς- ο απερχόμενος πρόεδρος φορώντας ένα σκούρο αδιάβροχο μπουφάν, χαιρέτισε την "Μπολιβαριανή χιονοστιβάδα" και κάλεσε τους υποστηρικτές του να κινητοποιηθούν από νωρίς την Κυριακή και να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

"Ο καθένας σας πρέπει να ψηφίσει τον Τσάβες στις 7 Οκτωβρίου", είπε.

Από την πλευρά του, ο αντίπαλός του, Ενρίκε Καπρίλες, ολοκλήρωσε τη προεκλογική του περιοδεία , στις πολιτείες του Κογιέδες, Απούρε και Λάρα, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας να αφήσουν κατά μέρος τη διαίρεση, την αντιπαράθεση και τις συγκρούσεις.

"Την επόμενη Κυριακή (...), το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε μια απόφαση: Αν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή που έχετε ή αν θέλετε μια καλύτερη ζωή", σημείωσε.

Ο Καπρίλες κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναγκάζει δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την υποστήριξη του προέδρου στο Καράκας.

"Την Κυριακή, κανείς δεν θα πρέπει να φορά πουκάμισο συγκεκριμένου χρώματος για να ασκήσει το δικαίωμα του" είπε, αναφερόμενος στο κόκκινο χρώμα που φορούν οι υποστηρικτές του Ούγκο Τσάβες.

Σχεδόν 19 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας καλούνται την Κυριακή να ορίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας. Εκτός από τους δύο βασικούς αντιπάλους τον Τσάβες και τον Καπρίλες, άλλοι τέσσερις υποψήφιοι από μικρότερα κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Chávez busca perdurar su régimen

SHARE:

24Media Network