Τερέζα Μέι σε Τζέρεμι Κόρμπιν: Ο χρόνος μου έληξε, το ίδιο και ο δικός σου

Τερέζα Μέι
Τερέζα Μέι AP

Η Τερέζα Μέι έριξε τα βέλη της στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, προτείνοντάς του να ακολουθήσει το δικό της παράδειγμα και να παραιτηθεί.

Η Τερέζα Μέι χρησιμοποίησε την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων στην οποία παρέστη ως πρωθυπουργός για να ρίξει τα βέλη της στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν προτείνοντάς του να ακολουθήσει το δικό της παράδειγμα και να παραιτηθεί.

Πολλοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος είναι δυσαρεστημένοι με την ηγεσία Κόρμπιν, ιδιαίτερα με την διαχείριση της κρίσης του αντισημιτισμού στις τάξεις του κόμματος και την αμφίσημη στάση του ως προς το Brexit. Όμως, έχει ισχυρά ερείσματα στην βάση του Εργατικού Κόμματος, ενώ το 2016 επιβίωσε απόπειρας εκδίωξής του από την ηγεσία.

ADVERTISING

«Ίσως θα μπορούσα θα τελειώσω την αντιπαράθεση μαζί του λέγοντας αυτό: ως ηγέτης κόμματος που αποδέχθηκε ότι έληξε ο χρόνος της, λέω ότι ίσως τώρα είναι η ώρα για εκείνον να κάνει το ίδιο», είπε η Τερέζα Μέι προκαλώντας ιαχές από τους βουλευτές των Τόρις και κραυγές «κι άλλο...».

Συγκινημένη ορισμένες στιγμές, η Τερέζα Μέι χρησιμοποίησε την τελευταία της συνεδρίαση της Ώρας του Πρωθυπουργού για να τιμήσει τον σύζυγό της, τον «βράχο» της Φίλιπ, που παρακολουθούσε από τα έδρανα των επισκεπτών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μπόρις Τζόνσον νέος Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Ο Μπόρις Τζόνσον συναντά τη βασίλισσα και γίνεται πρωθυπουργός

SHARE:

24Media Network