Τέσσερις τρομοκράτες ταλιμπάν νεκροί στο Αφγανιστάν. Είχαν ανοίξει πυρ σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν ξένοι

Τέσσερις τρομοκράτες ταλιμπάν νεκροί στο Αφγανιστάν. Είχαν ανοίξει πυρ σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν ξένοι

Νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας τέσσερις ταλιμπάν

Τέσσερις ένοπλοι εξαπέλυσαν το απόγευμα της Πέμπτης επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο της Καμπούλ στο οποίο διαμένουν ξένοι.

Το αποτέλεσμα ήταν τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν, ενώ οι δράστες σκοτώθηκαν από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δεν υπάρχουν τρεις τραυματίες αλλά τουλάχιστον τρεις νεκροί. 

Οι τέσσερις δράστες κατάφεραν να περάσουν από την ασφάλεια του ξενοδοχείου Serena, που είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα στην Καμπούλ, "κρύβοντας μικρά πιστόλια στις κάλτσες τους", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι.

Στη συνέχεια κρύφτηκαν στις τουαλέτες του εστιατορίου του ξενοδοχείου μέχρις τις 21:00 τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδας) προτού εξαπολύσουν την επίθεσή τους, πρόσθεσε.

Ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι "άκουσα πυροβολισμούς στο εστιατόριο", ενώ πελάτες και προσωπικό μεταφέρθηκαν στην αίθουσα ασφαλείας του Serena.

Οι δράστες, οι οποίοι φαίνονταν να είναι μικρότεροι από 18 ετών, αντάλλαξαν πυρά με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και σκοτώθηκαν, πρόσθεσε ο Σεντίκι.

"Δύο φύλακες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπως και ένας αλλοδαπός υπάλληλος του ξενοδοχείου", σημείωσε ο ίδιος χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα του θύματος.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Το Serena είναι το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Καμπούλ. Σε αυτό διαμένουν διπλωμάτες, εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής και εκπρόσωποι της κοινότητας των Αφγανών του εξωτερικού.

Τον Ιανουάριο του 2008 οι Ταλιμπάν είχαν εξαπολύσει εναντίον του ξενοδοχείου μια επίθεση αυτοκτονίας από την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 8 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network