Τέξας: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την οπλοκατοχή – Οποιος θέλει, φέρει όπλο δημόσια

Τέξας: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την οπλοκατοχή – Οποιος θέλει, φέρει όπλο δημόσια
Νεαρός ποζάρει κρατώντας όπλα. AP

Χωρίς άδεια αλλά και χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση όλοι οι Τεξανοί θα μπορούν να φέρουν όπλο δημοσίως.

Από την Τετάρτη όποιος πολίτης του Τέξας στις ΗΠΑ κατέχει πυροβόλο όπλο, μπορεί να το φέρει δημόσια χωρίς ειδική άδεια και χωρίς να έχει εκπαιδευτεί σχετικά.

Ο σχετικός νόμος ο οποίος έχει προκαλάσει τεράστιες αντιδράσεις, ακόμα και στους κόλπους της αστυνομίας της Πολιτείας, βρίσκεται πλέον σε ισχύ με συνέπεια οι ειδικοί να κρατούν την ανάσα τους για τα αποτελέσματα σε μία περιοχή η οποία δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από συνεχή περιστατικά χρήσης όπλων στη δημόσια σφαίρα.

Μόνο για τη χρονιά που διανύουμε, ο αριθμός των shootings στο Τέξας αυξήθηκαν κατά 14% και έφτασαν τα 3200 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 όταν είχαν ανέλθει στα 2.800. Η αντίστοιχη αύξηση σε σχέση με το 2019 ανεβαίνει στο 50%.

Ενας ειδικός για θέμα οπλικής ασφάλειας τόνισε ότι “το να επιτρέπεται σε κάποιον να φέρει όπλο δημόσια χωρίς έλεγχο του ιστορικού του και χωρίς την ανάλογη εκπαίδευση είναι πραγματικά πολύ επίκινδυνο”. Την ίδια άποψη έχει και η αστυνομία η οποία έχει εκφράσει φόβους ότι η δουλειά της θα δυσκολέψει πολύ ύστερα από την εφαρμογή του νόμου.

Παρ’ όλα αυτά ο κυβερνήτης Γκρεγκ Αμποτ δεν έκανε πίσω. Ηδη το νομοθέτημα είχε εγκριθεί από τον Ιούνιο με ψήφους 82-62 και από την Τετάρτη βρίσκεται σε ισχύ.

Ο νόμος καλύπτει όλους τους Τεξανούς από 21 ετών και πάνω.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα