Θα συνεχιστούν οι επαφές της Κομισιόν με την AstraZeneca προς επίλυση των προβλημάτων

Θα συνεχιστούν οι επαφές της Κομισιόν με την AstraZeneca προς επίλυση των προβλημάτων
Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca AP

Ζητήθηκε από την AstraZeneca να δημοσιοποιηθεί το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, ενώ οι επαφές ανάμεσα στην εταιρεία και την Κομισιόν θα συνεχιστούν, προς επίλυση της καθυστέρησης παράδοσης των εμβολίων.

Οι επαφές με την AstraZeneca θα συνεχιστούν ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ τονίζοντας ότι η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να έχει συνεργασία με την εταιρεία για να λυθούν τα προβλήματα, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην προμήθεια των εμβολίων. Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ερίκ Μαμέρ, επανέλαβε ότι έχει ζητηθεί γραπτώς από την AstraZeneca να δημοσιοποιηθεί το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί και το ζήτημα «βρίσκεται υπό συζήτηση».

Υπενθυμίζεται, ότι κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων διενήργησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο, όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα De Standaard και επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Την Τετάρτη (27/1) η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου τόνισε πως “η ρήτρα βέλτιστης προσπάθειας συμπεριλήφθηκε στο συμβόλαιο επειδή η εταιρεία δεν είχε ολοκληρώσει την ανάπτυξη των εμβολίων”, αναφερόμενη στην δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, ο οποίος σε συνέντευξή του την Τρίτη είχε τονίσει ότι η φαρμακευτική δεν έχει βάσει συμβολαίου υποχρέωση για συγκεκριμένο αριθμό εμβολίων αλλά ρήτρα βέλτιστης προσπάθειας(best effort) για την παράδοση των εμβολίων στην ΕΕ.

“Τα 27 κράτη-μέλη επιμένουν ότι η AstraZeneca θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, όπως προκύπτουν από την συμφωνία μας”, ανέφερε η Επίτροπος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα