Θεωρίες συνωμοσίας για τον Quaden Bayles: Είναι το παιδάκι με νανισμό 18 ετών;

Θεωρίες συνωμοσίας για τον Quaden Bayles: Είναι το παιδάκι με νανισμό 18 ετών;
Quadosss/Instagram

Την ώρα που ο μικρός Quaden Bayles, θύμα bullying λόγω νανισμού, έχει γίνει θέμα συζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο, κάποιοι πιστεύουν πως είναι επαγγελματίας ηθοποιός και ετών 18.

Στις 21 Φεβρουαρίου το όνομα του Quaden Bayles έγινε παγκοσμίως γνωστό μετά το κύμα στήριξης που υπήρξε προς τον 9χρονο με νανισμό από διασήμους και μη. Είχαν προηγηθεί οι κατηγορίες από την οικογένειά του ότι ο Quaden είχε θυματοποιηθεί στο σχολείο του από συμμαθητές του.

Ο κωμικός Μπράντ Ουίλιαμς έστησε online καμπάνια υποστήριξης προς τον Bayles συγκεντρώνοντας χρήματα για να μπορέσει ο Quaden να πάει στη Disneyland. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί περίπου 440.000 δολάρια.

H Yarraka Bayles, μητέρα του 9χρονου, είχε ανεβάσει στα social media ένα βίντεο που περιέγραφε το καθημερινό bullying που δέχεται ο γιος της στο σχολείο, με τον ίδιο να φτάνει στην απόγνωση. “Αυτά κάνει το bullying. Μπορείτε, σας παρακαλώ, να εκπαιδεύσετε τα παιδιά, τις οικογένειες και τους φίλους σας;”, ήταν το μήνυμά της.

Ο δημοφιλής Αυστραλός ηθοποιός, Χιου Τζάκμαν ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έλεγε στη μητέρα: “Ό,τι κι αν συμβεί, στο πρόσωπό μου έχεις βρει ένα φίλο”. Ανάλογες πράξεις έκαναν και άλλοι celebrities, όπως ο Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν κάποιοι που δεν πίστεψαν την ιστορία, λέγοντας πως ο Quaden αντί για 9 ετών, είναι 18 και πως όλα ήταν στημένα με απώτερο σκοπό την οικονομική κερδοφορία για την οικογένεια.

 

Τα παραπάνω καρέ προέρχονται από το πρώην official account του Quaden το οποίο πλέον έχει κλείσει. Όπως αναφέρει το snopes.com, οι φωτογραφίες προέρχονται από τα γενέθλια του Garlen, παιδιού φίλων της οικογένειας, ο οποίος γινόταν πράγματι 18.

 

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Quaden Bayles βγαίνει στα δελτία ειδήσεων της Αυστραλίας. Το 2015, πέντε χρόνια πριν δηλαδή, η μητέρα του είχε μιλήσει στο Studio 10 με τον 4χρονο τότε γιο της.

Αν ο Quaden είναι σήμερα 18, τότε στο παρακάτω βίντεο θα έπρεπε να είναι 14 ετών, πράγμα που φαντάζει αδύνατο.

Ακόμη, ο μικρός είχε εμφανιστεί στο επεισόδιο του Living Black του αυστραλιανού SBS, όταν σε ηλικία τεσσάρων ετών είχε χειρουργηθεί στον εγκέφαλό του και τη σπονδυλική του στήλη.

Κι ενώ η Yarraka Bayles έχει αναρτήσει από το 2012 και μετά δεκάδες φωτογραφίες του γιου της, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα η οικογένεια αποφάσισε να αδρανοποιήσει όλους τους λογαριασμούς που διατηρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αιτία είναι και οι “τρολ” λογαριασμοί που έχουν δημιουργηθεί στο όνομα του μικρού Quaden από άτομα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, είτε για να αποπροσανατολίσουν, είτε πολύ απλά για να προκαλέσουν “θόρυβο”.

 

Ένας εκ των ενδεικτικών διαλόγων που έλαβαν χώρα στα social media, μεταξύ χρήστη που ανέβασε φαινομενικά “πειστήρια” και διαφωνούντες:

 

 

Πριν πάντως “πέσει” ο επίσημος λογαριασμός του Quaden, είχε αναρτήσει μήνυμα με το οποίο ενημέρωνε πως έχουν δημιουργηθεί δεκάδες fake accounts με το πρόσωπό του, καλώντας σε μαζικά reports. Οι λογαριασμοί αυτοί αναδύθηκαν σε Twitter και Instagram κατά κύριο λόγο.

Τέλος, πολλοί χρήστες του διαδικτύου δεν αμφισβήτησαν την ηλικία του, έσπευσαν όμως να γράψουν ότι ο Quaden είχε πολλούς followers στα social media και πως η ιστορία της απόγνωσής του δημιουργήθηκε από τη μητέρα του για να αποκομίσει χρήματα. Η αλήθεια εδώ είναι πως όπως γράψαμε και παραπάνω, η μητέρα του τα τελευταία πέντε χρόνια “τρέχει” μια ολόκληρη καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά του bullying η οποία περιστρέφεται γύρω από τα καρέ του παιδιού της. Το αν τελικά εκμεταλλεύτηκε τον γιο της για να συγκεντρώσει χρήματα, είναι κάτι που ίσως δε μάθουμε ποτέ.

Το βασικό ζητούμενο όμως εδώ, και η όλη ουσία του πράγματος, είναι πως μέσα από την ιστορία του Quaden ο κόσμος άρχισε να μιλά και πάλι για τον σχολικό εκφοβισμό, τον ρατσισμό και τις διακρίσεις στον “δυτικό κόσμο”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα