Η συγκίνηση του Χιου Τζάκμαν και του Τζέφρι Μόργκαν για τον 9χρονο Κουάντεν

Η συγκίνηση του Χιου Τζάκμαν και του Τζέφρι Μόργκαν για τον 9χρονο Κουάντεν
Μήνυμα κατά του bullying από τον Χιου Τζάκμαν και τον Τζέφρι Μόργκαν Facebook / Twitter

"Ας θυμόμαστε: Κάθε άνθρωπος απέναντι μας δίνει τη δική του μάχη, οπότε ας είμαστε τουλάχιστον ευγενικοί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χιου Τζάκμαν, σε ένα ισχυρό μήνυμα κατά του bullying.

Παγκόσμιες εντυπώσεις προκάλεσε το βίντεο μιας μητέρας από την Αυστραλία με τον 9χρονο γιο της, Κουάντεν. Το παιδί που πάσχει από νανισμό, φαίνεται να κλαίει σπαρακτικά λόγω του καθημερινού bullying που υφίσταται στο σχολείο. “Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω”, ακούγεται να λέει ο 9χρονος στο βίντεο.

Η Γιαράκα Μπέιλς, μητέρα του 9χρονου, υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, την ώρα που πήγε να πάρει τον γιο της από το σχολείο ήρθε αντιμέτωπη με ένα περιστατικό εκφοβισμού. Μπροστά στα μάτια της, ένας συμμαθητής του γιου της τον κορόιδευε για το ύψος του.
 

Η μητέρα λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, τράβηξε βίντεο τον γιο της να κλαίει σπαρακτικά, με στόχο να κινητοποιήσει κι’ άλλους γονείς να λάβουν δράση απέναντι σε περιστατικά εκφοβισμού. “Θέλω όλοι να ξέρουν, γονείς, εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι ποιο είναι το αποτέλεσμα του εκφοβισμού”, σχολίασε.

Θέση κατά του bullying, με αφορμή το περιστατικό έλαβαν και ο Χιου Τζάκμαν και ο Τζέφρι Μόργκαν, δηλώνοντας την στήριξη τους στον μικρό.

Κουάντεν είσαι δυνατότερος απ’ ότι νομίζεις. Ο,τι και να γίνει να ξέρεις πως μπορείς να με συγκαταλέγεις στους φίλους σου.

Ας είμαστε ευγενικοί ο ένας προς τον άλλον. Το bullying δεν είναι κάτι το “νορμάλ”. Η ζωή είναι ήδη αρκετά δύσκολη. Ας θυμόμαστε: Κάθε άνθρωπος απέναντι μας δίνει τη δική του μάχη, οπότε ας είμαστε τουλάχιστον ευγενικοί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χιου Τζάκμαν.

Τη στήριξη του στον 9χρονο εξέφρασε και ο Τζέφρι Μόργκαν. “Θέλω να ξέρεις ότι έχεις φίλους, ανάμεσά τους κι εμένα. Δεν με έχεις συναντήσει ακόμα, αλλά αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε. Ίσως η μαμά σου μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα. Έχεις πολλούς φίλους εκεί έξω, σε έναν κόσμο που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα. Είμαστε εδώ και σε στηρίζουμε, να το ξέρεις αυτό. Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ως μπαμπάς ενός 9χρονου παιδιού ο Τζέφρι Μόργκαν δήλωσε πως ξέρει από “πρώτο χέρι” πόσο άσχημα μπορεί να συμπεριφερθούν ορισμένες φορές τα παιδιά. “Κι αυτό γιατί οι γονείς δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. “Θα πάνε όλα καλά. Κρατήσου από αυτό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα