Θηριωδία στο Χαλέπι. Δεκάδες άμαχοι νεκροί

Θηριωδία στο Χαλέπι. Δεκάδες άμαχοι νεκροί

Ένα ζευγάρι και τα τρία του παιδιά σκοτώθηκαν τη νύχτα στο Χαλέπι από τους βομβαρδισμούς. Το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε 14 μέλη άλλης οικογένειας στην πόλη της Συρίας

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ένα ζευγάρι με τα τρία του παιδιά, σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι της Συρίας στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως «τα ρωσικά αεροπλάνα διεξήγαγαν σφοδρούς βομβαρδισμούς τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε πολλές συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού», χρεώνοντας τις επιθέσεις στο καθεστώς και τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.

Στη συνοικία Μπούσταν αλ Κασρ μια πολυκατοικία επλήγη από μια βόμβα με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και παιδιά. Η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μέλη της ίδιας οικογένειας: ένα ζευγάρι με τα τρία του παιδιά.

Άλλωστε, το απόγευμα της Δευτέρας το βρετανικό BBC μετέδιδε το θάνατο από τους βομβαρδισμούς 14 ανθρώπων όλων μελών της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιών. Κάτοικοι στο Χαλέπι αναφέρουν πως η πόλη δέχεται ανελέητους βομβαρδισμούς για περισσότερες από 24 ώρες.

Η πολυμελής οικογένεια βρήκε τραγικό θάνατο έπειτα από βομβαρδισμούς που το Συριακό Παρατηρητήριο αποδίδει και πάλι σε ρωσικά μαχητικά. Οι δύο οικογένειες έρχονται να προστεθούν στους 25 νεκρούς που ανασύρθηκαν την Κυριακή έπειτα από επιδρομή σε κτίριο στην περιοχή αλ-Κατέρτζι.

Τη Δευτέρα η επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Φεντερίκα Μονγκερίνι, ανέφερε πως ενδέχεται να επεκταθούν οι κυρώσεις ενάντια στη Συρία, αλλά όχι και κατά του Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ BBC

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
SHARE:

24Media Network