Θρίλερ στη Νότια Κορέα: Τρίτος νεκρός καλλιτέχνης το τελευταίο δίμηνο

Θρίλερ στη Νότια Κορέα: Τρίτος νεκρός καλλιτέχνης το τελευταίο δίμηνο
Τσα Ιν-χα Instagram

Μυστήριο με τον θάνατο νεαρών καλλιτεχνών στη Νότια Κορέα. Ο 27χρονος Τσα Ιν-χα εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του. Έρευνες με το βλέμμα στα Social Media από τις αρχές

Ο νοτιοκορεάτης ηθοποιός και τραγουδιστής Τσα Ιν-χα βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, ο τρίτος νεαρός καλλιτέχνης στη χώρα που πεθαίνει τους τελευταίους δύο μήνες.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας είπε στο Reuters ότι ο 27χρονος Τσα βρέθηκε νεκρός την Τρίτη και ότι η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο Τσα, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Λι Τζάε-χο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2017 και προηγουμένως ήταν μέλος του πενταμελούς ανδρικού μουσικού συγκροτήματος Surprise U, που κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ.

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός ανήρτησε στο Instagram, μια ημέρα προτού βρεθεί νεκρός, ένα μήνυμα προς τους θαυμαστές του: “Να προσέχετε όλοι να μην κολλήσετε το κρύωμα”.

Δεν υπήρχαν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι είχε πέσει θύμα προσωπικών επιθέσεων και διαδικτυακού μπούλινγκ που άλλοι νεαροί καλλιτέχνες της Κ-pop (κορεατικής μουσικής) είχαν δεχτεί.

Τον περασμένο μήνα μια άλλη τραγουδίστρια της K-pop, η 28χρονη Κου Χάρα, βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της. Η νεαρή καλλιτέχνης δεχόταν προσωπικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο θάνατός της ακολούθησε την, κατά τα φαινόμενα, αυτοκτονία μιας άλλης τραγουδίστριας της K-pop, της Σάλι, πρώην μέλους του γυναικείου μουσικού συγκροτήματος f(x), τον Οκτώβριο. Η 25χρονη Σάλι είχε πει ότι δεχόταν διαδικτυακό μπούλινγκ.

Τα κρούσματα αυτά επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα των προσωπικών επιθέσεων και του διαδικτυακού μπούλινγκ εις βάρος νεαρών καλλιτεχνών που συνήθως μένει ατιμώρητο.

Η μουσική βιομηχανία στην Κορέα έχει επίσης πληγεί από μια σειρά σεξουαλικών σκανδάλων. Την περασμένη εβδομάδα δύο πρώην μέλη συγκροτήματος της K-pop καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα