Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines έκανε αεροπειρατεία στο αεροπλάνο του

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines έκανε αεροπειρατεία στο αεροπλάνο του

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines είναι ο αεροπειρατής. Προσγείωσε ο ίδιος το αεροπλάνο στη Γενεύη και ζήτησε πολιτικό άσυλο

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines είναι ο αεροπειρατής, ο οποίος νωρίς σήμερα το πρωί το προσγείωσε ο ίδιος στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Ο ηλικίας 31 ετών άνδρας δήλωσε ότι "ένιωθε να απειλείται" στη χώρα του και ότι ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελβετία, σύμφωνα με τον Μπερτράν Σταμπφλί. Ο συγκυβερνήτης είπε ακόμη ότι επωφελήθηκε όταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους βγήκε από το πιλοτήριο για να πάει στην τουαλέτα, κλείδωσε την πόρτα και ανέλαβε εκείνος τον έλεγχο του αεροπλάνου.

ADVERTISING

Η αστυνομία της Γενεύης ανακοίνωσε ότι ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου το προσγείωσε και κατέβηκε με σχοινί από το παράθυρο του πιλοτηρίου.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο αεροπειρατής παραδόθηκε στις αρχές και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αεροπειρατής ήταν άοπλος και δεν τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή τόσο των επιβατών όσο και του πληρώματος.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πιερ Γκρανζάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ότι ο αεροπειρατής είναι Αιθίοπας, αλλά δεν έδωσε το όνομά του στη δημοσιότητα και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή ανακρίνεται από τις αρχές.

Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ρώμη.

Η πτήση 702 ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από την Αντίς Αμπέμπα στις 23:30 ώρα Ελλάδος και να φθάσει στη Ρώμη στις 05:40. Η αστυνομία της Γενεύης επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη προσγείωση στη Γενεύη στις 07:00 ώρα Ελλάδος.

Η αιθιοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι το αεροπλάνο έκανε ενδιάμεση στάση στο Χαρτούμ, όπου επιβιβάστηκε ο αεροπειρατής ή οι αεροπειρατές που στη συνέχεια ζήτησαν πολιτικό άσυλο       

Ο αεροπειρατής που είχε καταλάβει αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και το υποχρέωσε να προσγειωθεί νωρίς σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης συνελήφθη και η κατάσταση "βρίσκεται υπό έλεγχο", ενώ δεν υπάρχουν και τραυματίες, ανέφερε νωρίτερα σε γραπτό της μήνυμα η αστυνομία του αεροδρομίου της Γενεύης.

Το μήνυμα που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης προσθέτει ότι το αεροδρόμιο είναι προσωρινά κλειστό.

Εκπρόσωπος της αιθιοπικής κυβέρνησης, ο Ρεντουάν Χουσέιν, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η πτήση πραγματοποίησε προγραμματισμένη στάση στην πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, όπου--σύμφωνα με τον ίδιο--επιβιβάστηκε ο αεροπειρατής ή οι αεροπειρατές.

"Δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η χώρα προέλευσής του ή πόσοι είναι αλλά φαίνεται ότι ο αεροπειρατής ή οι αεροπειρατές επιβιβάστηκαν στην πτήση στο Χαρτούμ", είπε ο Ρεντουάν στο Ρόιτερς λίγο πριν από την ανακοίνωση της αστυνομίας για σύλληψη του δράστη.

Σε μία ηχογραφημένη συνομιλία μέσα από το αεροσκάφος με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας--η οποία αναρτήθηκε στο Twitter--ακούγεται καθαρά να διατυπώνεται αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Το Ρόιτερς δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της συνομιλίας αυτής και δεν είναι ακόμη σαφές αν η φωνή που ακούγεται μέσα από το αεροσκάφος είναι του πιλότου ή του αεροπειρατή.

"Ζητούμε άσυλο ή τη διαβεβαίωση ότι δεν θα παραδοθούμε στην αιθιοπική κυβέρνηση", ακούγεται η ηχογραφημένη φωνή.

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο Ρόιτερς ότι είδε τους επιβάτες να εγκαταλείπουν το αεροσκάφος και να υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο από την αστυνομία.

Ο ίδιος είπε ότι στη συνέχεια οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αεροσκάφος στο τέρμα του διαδρόμου προσγείωσης, μακριά από τον τερματικό σταθμό.

SHARE:

24Media Network