Τι έδωσε ο Ερντογάν στον Πούτιν για να μην γίνει η επίθεση στο Ιντλίμπ

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του στο Σότσι
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του στο Σότσι AP

Πώς αναβλήθηκε η "τελική επίθεση" στην συριακή επαρχία και αποφασίστηκε η δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης κατά το πεντάωρο "παζάρι" του Ρώσου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του στο Σότσι.

Το πεντάωρο παζάρι Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι της Ρωσίας κατέληξε στην αναβολή της “τελικής επίθεσης” στο Ιντλίμπ της Συρίας και στη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης, στην οποία η Τουρκία φέρεται να ΄χει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πόσο βιώσιμη είναι αυτή η συμφωνία; Σύμφωνα με όσα γράφει to militaire.gr, δεν έχει και πολλές πιθανότητες επιβίωσης.

Τι έδωσε η Τουρκία στην Ρωσία για να πάρει την αναβολή της τελικής επίθεσης; Τι υποσχέθηκε ο Ερντογάν στον Πούτιν για να τον πείσει;

ADVERTISING

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καλά πληροφορημένου για τη Συρία Εlija Magnier από το Russia Insider, ο Ερντογάν ζήτησε την αναβολή της επίθεσης προσφέροντας στη Ρωσία την προστασία της στρατιωτικής βάσης της στο Χμεϊμίμ, η οποία έχει δεχτεί δεκάδες επιθέσεις από drones.

Η Ρωσία απέρριψε την τουρκική προσφορά, καλώντας την Άγκυρα να εξουδετερώσει τους τζιχαντιστές από τo Ιντλίμπ.

Από την πλευρά του το καθεστώς Άσαντ πιστεύει ότι η Τουρκία θα ήθελε να προσαρτήσει το Ιντλίμπ και επομένως απορρίπτει κάθε συμφωνία με την Τουρκία, πέραν αυτής που έχει ήδη υπογραφεί στην Αστάνα και η οποία προέβλεπε εξόντωση των τζιχαντιστών.

Η δεύτερη πρόταση που έκανε ο Ερντογάν ήταν να μετατρέψει το “παρακλάδι” της Αλ Κάιντα, την οργάνωση Ταχρίρ- αλ Σαμ σε ένα τακτικό στρατιωτικό τμήμα στo Ιντλίμπ. Μ' αυτό τον τρόπο θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχό τους. Σύμφωνα με όσα λέμε οι πληροφορίες ο Ερντογάν διαβεβαιώνει πως ο τουρκικός στρατός θα επιτίθεται σε όποια ένοπλη ομάδα αρνείται να τεθεί υπό τουρκικό έλεγχο.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να “αγοράσει χρόνο” ποντάροντας στα συμφέροντα όλων των “μεγάλων παικτών” στην περιοχή:

* Η καθυστέρηση που επιδιώκει η Τουρκία δίνει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να προετοιμαστεί καλύτερα για ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία.

* Ο Ερντογάν “παίζει” με τον τρόμο των Ευρωπαίων για νέο κύμα προσφύγων.

Ωστόσο υπάρχει κάποιος ο οποίος φαίνεται ότι δεν συμφωνεί μ΄ όλα αυτά. Ο πρόεδρος της Συρίας δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τo Ιντλίμπ στον Ερντογάν. Ο Άσαντ είναι έτοιμος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν να προχωρήσει ακόμη και μόνος του στην “εκκαθάριση” του Ιντλίμπ από τους τζιχαντιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Ιντλίμπ, το μήλο των Εσπερίδων στην Συρία! Εκεί που θα κριθούν τα πάντα για όλους!
“Η Μάχη της Συρίας”! 63.000 Ρώσοι πολέμησαν στο πλευρό του Άσαντ
Όταν ο Τέρενς Κουίκ συνάντησε τους κατοίκους της Συρίας που μιλάνε ελληνικά! Βίντεο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Τουρκία, Ρωσία, Πούτιν, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν για Συρία: Ανελέητο το καθεστώς, επιβάλλει τον τρόμο

Νέο προσφυγικό δράμα στη Συρία με τους εκτοπισμένους στην Ιντλίμπ

SHARE:

24Media Network