Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Brexit

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Brexit

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν τα αποτελέσματα του ιστορικού δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Pics)

Στον επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα αποτελέσματα από το χθεσινό δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για μια ιστορική έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

"Οι ηγέτες των κομμάτων προσπαθούν να πλησιάσουν ένα διαιρεμένο έθνος μετά το πικρό δημοψήφισμα του δημοψηφίσματος για την ΕΕ", γράφει ο Guardian στο σημερινό πρωτοσέλιδο.

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Brexit

Η βρετανική The Times γράφει "Το πλησιέστερο κάλεσμα για τη Βρετανία".

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Brexit

"Το Δημοψήφισμα της ΕΕ: Το BBC προβλέπει πως οι ψηφοφόροι του Ηνωμένου Βασιλείου θα φύγουν", αναφέρει το BBC τονίζοντας πως το 52% των πολιτών έχει ψηφίσει την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, σ' ένα ιστορικό δημοψήφισμα μετά από 43 χρόνια.

"Η Μεγάλη Βρετανία ψηφίζει Brexit στο Δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ, προκαλώντας σοκ στην αγορά" σημειώνει ο Financial Time, ενώ σχολιάζει πως η λίρα βυθίζεται.

To CNN αναφέρει πως η Έξοδος από την ΕΕ κέρδισε στο χθεσινό δημοψήφισμα. "Η Μεγάλη Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα που αφήνει την Ευρωπαϊκή Ένωση".

To skynews γράφει "Η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε να αφήσει την ΕΕ στο ιστορικό δημοψήφισμα".

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Brexit

"Ένα έθνος διχασμένο", σχολιάζει ο Independent.

"Ιστορική ημέρα για τη Βρετανία", επισημαίνει η Daily Express, που σχολιάζει πως τα πρώτα αποτελέσματα ταρακούνησαν τις αγορές.

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Brexit

Η Mirror που είχε εξ αρχής ταχθεί υπέρ της εξόδου από την ΕΕ κυκλοφορεί με πανηγυρικό εξώφυλλο. "Είμαστε έξω", αναφέρει συγκεκριμένα.

"Το Brexit κέρδισε. Χάος στις παγκόσμιες αγορές", τονίζει το Business Insider

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Brexit

Παράλληλα, η Τhe Sun γράφει "Τα λέμε αργότερα ΕΕ" και σχολιάζει πως η Βρετανία ψήφισε να αφήσει την ΕΕ σε μια ιστορική νύχτα.

Οι New York Times σημειώνουν "Η Βρετανία αφήνει την ΕΕ, εκπλήσσοντας τον κόσμο".

Η Wall Street Journal αναφέρει με τη σειρά της πως "Η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε για έξοδο από την ΕΕ, ταράζοντας τις αγορές".

"Η Βρετανία ψηφίζει να αφήσει την ΕΕ" σημειώνει το κεντρικό άρθρο της Washington Post.

"Ιστορική ψήφος, η Μεγάλη Βρετανία εγκαταλείπει την Ευρώπη",  αναφέρει η ιταλική Corriere della Sera

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Brexit

"Brexit κεφάλι με κεφάλι μέσα στη νύχτα. Παίζεται το μέλλον της Ένωσης", τονίζει η La Repubblica, που σχολιάζει πως η Μεγάλη Βρετανία βγαίνει από την ΕΕ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό κανάλι RaiNews, "η πρώτη πολιτική συνέπεια του τεράστιας σημασίας αυτού πολιτικού γεγονότος, σε ό,τι αφορά την Ιταλία, είναι η αναβολή της συνεδρίασης της διεύθυνσης του Δημοκρατικού Κόμματος του Ρέντσι".

"O Θεός να βοηθήσει τη Βασίλισσα και την Ευρώπη" είναι ο τίτλος της l'Unità.

Η εφημερίδα του Τορίνο LaStampa, σε σχόλιό της αναφέρει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα, κινδυνεύει να κατακερματισθεί" και πως "το καλύτερο σενάριο είναι η διαδικασία οικοδόμησης της Ένωσης, να επιλέξει μια μακρά παράλυση".

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Brexit

Παράλληλα η Il Giornale σημειώνει πως "Η μισή Ευρώπη θέλει να φύγει".

H γαλλική Le Monde γράφει πως "Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit".

"Η Ευρώπη διέρχεται τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της" αναφέρει το κύριο άρθρο της βελγικής εφημερίδας De Standaard. "Αυτό είναι όλο. Οι Βρετανοί ακολούθησαν τις καρδιές τους και αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Ευρώπη διέρχεται τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της. Η αποσύνθεση είναι γεγονός", συμπληρώνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Πώς βγαίνει μια χώρα από την ΕΕ, σύμφωνα με το άρθρο 50

Στέρτζον: O λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του στους κόλπους της ΕΕ

SHARE:

24Media Network