Τι μας κρύβει το FBI; Οι θεωρίες για το αστεροσκοπείο που εκκενώθηκε

Τι μας κρύβει το FBI; Οι θεωρίες για το αστεροσκοπείο που εκκενώθηκε

Τμήμα του αστεροσκοπείου Sunspot Solar Observatory στο Νέο Μεξικό άνοιξε, αλλά χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση για την ξαφνική εκκένωσή του από το FBI.

Την περασμένη Παρασκευή το FBI εκκένωσε και απέκλεισε το αστεροσκοπείο Sunspot Solar Observatory στο Νέο Μεξικό, χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Κάτι που όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, έδωσε μια υπέροχη λαβή για να ξεσπάσουν απανωτές θεωρίες συνωμοσίας.

Πολλοί πίστεψαν πως το FBI ήθελε να αποκρύψει στενή επαφή τρίτου τύπου με εξωγήινους.

Στην ιστοσελίδα του Ηλιακού Παρατηρητηρίου που λειτουργεί από το 1947 αναφέρθηκε λιτά πως θα μείνει κλειστό “προσωρινά για λόγους ασφαλείας”. Οι πράκτορες του FBI κατέφτασαν με ελικόπτερο Blackhawk και απέκλεισαν τις εγκαταστάσεις του αστεροσκοπείου, χωρίς καν να δώσουν κάποια εξήγηση στις τοπικές αρχές.

Η περίεργη αυτή εξέλιξη σήμαινε για κάποιους πως οι αστρονόμοι ανακάλυψαν στον ουρανό κάτι που δεν θα έπρεπε να είχαν δει, π.χ. ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο. Ή κάποιο πλανητικό-διαστημικό φαινόμενο που δεν θα έπρεπε να κοινοποιηθεί στους ανθρώπους, ή θα έπρεπε να “φιλτραριστεί” πριν δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Independent έγραψε πως το Sunspot Solar Observatory απέχει μόνο 200 χιλιόμετρα από το διάσημο Ρόκγουελ, όπου το 1947 υποτίθεται ότι ένα UFO είχε καταπέσει και είχαν ανακαλυφθεί πτώματα εξωγήινων. Η όλη ιστορία βέβαια ήταν πλαστή.

Σήμερα, Δευτέρα, τμήμα του παρατηρητηρίου άνοιξε εκ νέου. Οι χώροι που μπορεί να επισκεφθεί το κοινό είναι ανοιχτοί, ωστόσο η διοίκηση παραμένει το ΟΚ από την κυβέρνηση για να λειτουργήσει και πάλι ο χώρος που γίνονται οι πλανητικές παρατηρήσεις. Το Παρατηρητήριο αυτό διαθέτει τηλεσκόπιο που μπορεί να “δίνει” μερικές από τις πιο ακριβείς απεικονίσεις του Ηλίου του πλανητικού μας συστήματος.

Έτσι, όπως αναφέρει το RT, μετά τη θεωρία συγκάλυψης ενδείξεων ύπαρξης εξωγήινης ζωής, τώρα πολλοί πιστεύουν πως κάτι συμβαίνει με τον Ήλιο “μας” και πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να το “κουκουλώσει”.

Το FBI δεν έχει σχολιάσει πάντως για την ώρα τίποτα απολύτως. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πως η όλη επιχείρηση έγινε μέσα σε λίγα λεπτά και θύμιζε σκηνή από ταινία δράσης, σαν να συνέβαινε κάτι έκτακτο.

Με μια γραπτή της δήλωση πάντως σήμερα, η Ένωση Πανεπιστημίων για την Έρευνα στην Αστρονομία (AURA) δήλωσε πως το κλείσιμο έχει να κάνει με “ύποπτο που αποτέλεσε απειλή για την ασφάλεια του προσωπικού και των επισκεπτών του χώρου”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το FBI ερευνούσε “εγκληματική δραστηριότητα που συνέβη στο Σακραμέντο Πικ” και κατά την έρευνα αυτή έγινε αντιληπτό ότι “ένας ύποπτος πιθανώς αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια του προσωπικού του αστεροσκοπείου”. Για αυτόν τον λόγο και επειδή το τηλεσκόπιο ήταν γεωγραφικά απομονωμένο, διατάχθηκε η εκκένωσή του, ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό, ενώ τώρα κρίθηκε ότι ο κίνδυνος πέρασε και έτσι μπορεί να λειτουργήσει εκ νέου.

Παρόλα αυτά η παραπάνω εξήγηση δεν κατεύνασε τις ανησυχίες καθώς δεν δικαιολογεί εξ ολοκλήρου την τόσο εσπευσμένη επέμβαση του FBI.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα