Τι μπορεί να συμβεί αν ένα drone συγκρουστεί με αεροπλάνο

Τι μπορεί να συμβεί αν ένα drone συγκρουστεί με αεροπλάνο
Κίνδυνοι για τα αεροπλάνα από τα drone AP

Συγκλονίζουν οι εικόνες που δείχνουν την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει ένα drone αν συγκρουστεί με αεροπλάνο, εν μέσω τους χάους που προκλήθηκε εξαιτίας αυτού του φόβου στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ.

Χιλιάδες άνθρωποι υφίστανται πρωτοφανή ταλαιπωρία παραμονές Χριστουγέννων, καθώς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Λονδίνο έβαλε “λουκέτο” υπό το φόβο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εθεάθησαν να πετούν στον εναέριο χώρο του.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου, αλλά και των αεροπορικών εταιρειών στη συνέχεια, ματαίωσαν τις πτήσεις, επικαλούμενοι την ασφάλεια των επιβατών, ενώ οι αρχές έκαναν λόγο “για εγκληματική δραστηριότητα” που μπορεί να αποβεί μοιραία. Πόσο ζημιά θα μπορούσε όμως να προκαλέσει ένα μικροσκοπικό drone στην περίπτωση πρόσκρουσης με ένα μεγάλο επιβατικό αεροσκάφος; Παρά τη διαφορά μεγέθους, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καταστροφή ενδέχεται να είναι τεράστια και μοιραία.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Πανεπιστήμιο του Ντέιτον πραγματοποίησε νωρίτερα φέτος ένα crash test προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός ή πόσο μεγάλος είναι. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές.

Στην προσομοίωση που δημιούργησαν, ένα μικροσκοπικό drone, προκάλεσε μία μεγάλη τρύπα στο φτερό του αεροσκάφους… τα πράγματα είναι εξίσου άσχημα και στην περίπτωση σύγκρουσης με τον κινητήρα ενός αεροσκάφους.

Σε πρώτο επίπεδο, οι ειδικοί συστήνουν στις αεροπορικές εταιρείες εντατικούς ελέγχους για ενδεχόμενη σύγκρουση με drone, οπως αυτές που ισχύουν για τις συγκρούσεις με πουλιά, τονίζοντας ότι μία σύγκρουση με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να αποβεί πολύ πιο καταστροφική.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα