Τι ζητά ο γαλλικός λαός; Πάνω από όλα αύξηση μισθών

Διαβάζεται σε 1'
Τι ζητά ο γαλλικός λαός; Πάνω από όλα αύξηση μισθών
Διαδηλωτές με Κίτρινα Γιλέκα στη Μασσαλία AP

Στους δήμους που έχουν ανοίξει τις πύλες τους, ο γαλλικός λαός έχει εκφράσει ευκρινώς τα αιτήματά του.

Μετά την κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων” στη Γαλλία, από τις 17 Νοεμβρίου και μετά, πολλοί από τους δήμους της χώρας άνοιξαν τις πύλες του στο κοινό σε μία προσπάθεια να αφουγκραστούν τις ανάγκες του κόσμου.

Καταγράφηκαν όλες αυτές τις ημέρες μία σειρά από αιτήματα εκ των οποίων τα περισσότερα είχαν χαρακτήρα οικονομικό. Λογικό και επόμενο.

Τι ακριβώς ζητά ο γαλλικός λαός ή τουλάχιστον το μέρος του γαλλικού λαού που δεν δίστασε να εκφραστεί; Πάνω απ’ όλα αύξηση της αγοραστική του δύναμης, δείγμα του ότι πλατιά λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στο κομμάτι της κατανάλωσης.

Ζητούν όμως και άλλα: Αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση στις συντάξεις, να ισχύσει ξανά ο φόρος αλληλεγγύης στους πλούσιους (τον οποίο ο Μακρόν κατήργησε), τη φορολογία των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών (google, Apple κτλ) αλλά και τη συχνή διενέργεια δημοψηφισμάτων μετά από πρωτοβουλίες πολιτών.

Ολα αυτά την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν έχει ανοίξει-υποτίθεται- η μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της χώρας η οποία όμως προς το παρόν γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και χιλιάδες αστυνομικούς να επιτηρούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα