Τυφώνας Σάολα: Η μητρόπολη Σεντζέν της Κίνας κλείνει γραφεία, καταστήματα, σχολεία

Τυφώνας Σάολα: Η μητρόπολη Σεντζέν της Κίνας κλείνει γραφεία, καταστήματα, σχολεία
Ο τυφώνας στην Κίνα AP

Συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Σάολα, ο οποίος απειλεί την πόλη Σεντζέν. Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ διαβεβαίωσαν πως θα ανοίξουν όλα τα διαθέσιμα καταφύγια.

Η Σεντζέν, μητρόπολη της Κίνας (νότια) που γειτονεύει με το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε σήμερα πως κλείνει γραφεία, εμπορικά καταστήματα και αγορές στην πόλη, ενόψει της έλευσης του τυφώνα Σάολα.

Η πόλη των 17,7 εκατομμυρίων κατοίκων αποφάσισε να «κλείσουν τα γραφεία, τα εμπορικά καταστήματα και οι αγορές από τις 16:00 [σ.σ. τοπική ώρα· 11:00 ώρα Ελλάδας]» και τη «διακοπή της λειτουργίας των συγκοινωνιών από τις 19:00 [14:00]», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, που προειδοποίησε πως ο «σούπερ τυφώνας» Σάολα ενδέχεται να φέρει «σφοδρή καταιγίδα» στη μεγαλούπολη.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ διαβεβαίωσαν πως θα ανοίξουν όλα τα διαθέσιμα καταφύγια.

Οι αρχές στη Σεντζέν είχαν ήδη από χθες ανακοινώσει πως τα σχολεία δεν θα λειτουργούσαν σήμερα.

Ο Σάολα ενδέχεται να φθάσει στο έδαφος της νότιας Κίνας το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου [τοπικές ώρες], κατά μήκος των ακτών της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με την κινεζική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές στο διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν επίσης πως θα έκλειναν το χρηματιστήριο και τα σχολεία, ενώ θα ακυρώνονταν τόσο οι αφίξεις όσο και οι αναχωρήσεις αεροσκαφών λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Η ταχύτητα του ανέμου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανερχόταν στα 205 χιλιόμετρα την ώρα όταν απείχε κάπου 230 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Χονγκ Κονγκ, περί τις 08:00 [03:00 ώρα Ελλάδας].

Η νότια Κίνα πλήττεται συχνά απο΄ τυφώνες που σχηματίζονται στα θερμά νερά ανατολικά των Φιλιππίνων το καλοκαίρι και το φθινόπωρο και κινούνται προς δυσμάς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα