Tik Tok τρόμος στη Μιανμάρ: “Όποιον διαδηλωτή βλέπουμε θα τον πυροβολούμε”

Tik Tok τρόμος στη Μιανμάρ: “Όποιον διαδηλωτή βλέπουμε θα τον πυροβολούμε”

Ένοπλοί στρατιώτες του καθεστώτος της Μιανμάρ και αστυνομικοί χρησιμοποιούν το Tik Tok για να απευθύνουν απειλές θανάτου.

“Θα πυροβολώ όποιον βλέπω μπροστά μου” απειλεί στρατιώτης του πραξικοπήματος της Μιανμάρ σε video που ανέβηκε στην εφαρμογή Tik Tok, απευθυνόμενος προς όσους συμμετέίχαν ή πρόκειται να λάβουν μέρος σε διαδηλώσεις κόντρα στο στρατιωτικό πραξικόπημα που έχει επικρατήσει στη χώρα.

Η ομάδα Myanmar ICT for Development (MIDO), που ασχολείται με την προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών σε ψηφιακές εφαρμογές, μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει τουλάχιστον 800 video που περιέχουν απειλές για τη ζωή των διαδηλωτών. Υπενθυμίζουμε πως μόνο την περασμένη Τετάρτη, σε ένοπλες συγκρούσεις με την αστυνομία της Μιανμαρ, έχασαν τις ζωές τους 38 διαδηλωτες, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

“Είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου” δήλωσε στο Associated Press ο διευθυντής της MIDO, Htaike Htaike Aung, τονίζοντας πως είναι σχεδόν βέβαιο πως κάθε μέρα ανεβαίνουν αμέτρητα video με ένστολους Βιρμανούς που απειλούν με θάνατο όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί κόντρα στη στρατιωτική χούντα που έχει επικρατήσει στη χώρα.

“Θα σας πυροβολήσω στα πρόσωπα, με αληθινές σφαίρες” είπε σε video του ανέβηκε στο Tik Tok ένας νεαρός Βιρμανός με στρατιωτική περιβολή, ενώ ένας άλλος ένστολος ήταν ακόμα πιο απειλητικός: “Θα κάνω περιπολίες σε όλη την πόλη απόψε και θα σκοτώνω όποιον βλέπω να περπατάει έξω απ’ το σπίτι του. Αν θέλεις να θυσιαστείς, εγώ θα πραγματοποιήσω την ευχή σου”. Το κίνημα των αξιωματικών που έχει αναλάβει την εξουσία στην χώρα, δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

Αξίζει να τονίσουμε πως η αυξανόμενη απήχηση του Tik Tok στην Μιανμάρ εκδηλώθηκε ύστερα από την επιβολή αυστηρών περιορισμών και απαγορεύσεων του Facebook σε σελίδες με ρητορική μίσους που σχετίζονταν με το πραξικόπημα της χώρας. Σε σχετική δήλωση, ο υπεύθυνος Τύπου του Tik Tok δεσμεύτηκε πως η εταιρεία θα συνεχίσει να επιβάλλει περιορισμούς και διαγραφές σε λογαριασμούς που ενθαρρύνουν την βία και διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για το καθεστώς της Μιανμάρ. Μέχρι σήμερα, το Tik Tok απαγορεύει την χρήση όπλων σε video, εκτός αν ο χρήστης βρίσκεται “σε ασφαλές περιβάλλον”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα