Δυο λεπτά σιγή

Δυο λεπτά σιγή

Δύο λεπτών σιγή, θα τηρήθουν στη Νέα Ζηλανδία, στη μνήμη των, 154 μέχρι στιγμής καταγεγραμμένων, θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, που ισοπέδωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Κραϊστσέρτς.Ακόμα και τα συνεργεία διάσωσης θα σταματήσουν προσωρινά το σκάψιμο στα ερείπια.

Τα δύο λεπτά σιγής θα κρατηθούν στις 23.51' ώρα Γκρήνουιτς, δηλαδή στις12.51' μ.μ., τοπική ώρα, ακριβώς τη στιγμή που πριν από μία εβδομάδα ο ισχυρότατος σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ισοπέδωσε τα κτήρια και γέμισε με ερείπια και μπάζα τους δρόμους του Κραϊστσέρτς, που ήταν γεμάτοι από ανθρώπους.

"Περιμένω ότι θα υπάρξει έντονη συγκίνηση, από όλους, εκείνη τη στιγμή. Θα βγούμε έξω από τα αυτοκίνητά μας, θα σταματήσουμε το περπάτημα στο δρόμο, θα ενωθούμε με τους τριγύρω μας, θα σχηματίσουμε ομάδες μέσα στην πόλη και όλοι μας θα τηρήσουμε αυτή τη σιγή των δύο λεπτών " είπε ο δήμαρχος Μπομπ Πάρκερ.

Τα διασωστικά συνεργεία δεν έχουν βρεί επιζώντα, παρά το ότι συνεχίζουν αδιάκοπα τις ανασκαφές στα ερείπια, από την περασμένη Τετάρτη και οι ελπίδες να συμβεί κάτι τέτοιο έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα φθάσει ίσως τους 240, γεγονός που θα σημαίνει τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

SHARE:

24Media Network