Την απαγωγή Ισραηλινών και την ανταλλαγή τους με φυλακισμένους Παλαιστινίους ζητά η Χαμάς

Την απαγωγή Ισραηλινών και την ανταλλαγή τους με φυλακισμένους Παλαιστινίους ζητά η Χαμάς

"Θα σας πολεμήσουμε μέχρι να σας ξεφορτωθούμε οριστικά και θα αιχμαλωτίσουμε όσους περισσότερους μπορούμε για να απελευθερώσουμε τους ήρωες μας", είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς σε δήλωση του αναφερόμενος στους Ισραηλινούς

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ο Χαλίλ αλ Χάγια, ζήτησε σήμερα να απαχθούν Ισραηλινοί υπήκοοι ώστε στη συνέχεια να τους ανταλλάξουν με Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

"Δηλώνουμε στον σιωνιστή εχθρό: είστε όλοι σας στόχος δικός μας και της αντίστασης, θα σας πολεμήσουμε μέχρι να σας ξεφορτωθούμε οριστικά και θα αιχμαλωτίσουμε όσους περισσότερους μπορούμε για να απελευθερώσουμε τους ήρωες μας", είπε ο αλ Χάγια σε ομιλία του με την ευκαιρία της "ημέρας των κρατουμένων" που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Απριλίου στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

"Οι άνδρες, οι γυναίκες, τα παιδιά μας σκέφτονται όλοι να απαγάγουν τους στρατιώτες και τους εποίκους σας, όπου κι αν βρίσκονται", συνέχισε ο αλ Χάγια, που είναι μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς. "Και είναι δικαίωμά μας επειδή δεν έχουμε κανέναν άλλον τρόπο για να απελευθερώσουμε τους ήρωές μας και για αυτήν την κατάσταση ευθύνεται ο σιωνιστής εχθρός", συμπλήρωσε, ενώπιον εκατοντάδων Παλαιστινίων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

"Λέμε στους φυλακισμένους μας να μείνουν ήσυχοι γιατί η παλαιστινιακή αντίσταση, με τις Ταξιαρχίας Εζεντίν αλ Κάσαμ (την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς) στην πρώτη γραμμή, είναι σε θέση να τους απελευθερώσει, όπως απελευθέρωσε και τους αδελφούς μας" το 2011, όταν το Ισραήλ δέχτηκε να ανταλλάξει εκατοντάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους με έναν όμηρο Ισραηλινό στρατιώτη.

"Η αντίσταση δεν θα σταματήσει μέχρι να αδειάσουν εντελώς οι ισραηλινές φυλακές από όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους", υποσχέθηκε από την πλευρά του ο Άχμεντ αλ Μουντάλαλ, ένα στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Πηγή ΑΠΕ

SHARE: