Τιτανικός: Αυτό είναι το υποβρύχιο σκάφος που χάθηκε στον Ατλαντικό – Βίντεο

Τιτανικός: Αυτό είναι το υποβρύχιο σκάφος που χάθηκε στον Ατλαντικό – Βίντεο
Το υποβρύχιο Titan της εταιρείας OceanGate Expeditions oceangate.com

Με χωρητικότητα πέντε ατόμων και μέγεθος φορτηγού, το "Titan" είναι το υποβρύχιο που αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό και πραγματοποιούσε επίσκεψη στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού.

Τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ατλαντικό Ωκεανό για τον εντοπισμό υποβρυχίου, το οποίο χάθηκε κατά τη μεταφορά τουριστών στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η ακτοφυλακή της Βοστώνης, κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες βαθέων υδάτων συμμετέχουν στην επιχείρηση, ενώ πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η επαφή με το σκάφος.

Η ιδιωτική εταιρεία OceanGate Expeditions, που διοργανώνει τις συγκεκριμένες αποστολές, επιβεβαίωσε με δήλωσή της ότι το υποβρύχιο ανήκει στη δική της εταιρεία και σύμφωνα με το BBC, το σκάφος πιστεύεται ότι είναι το υποβρύχιο “Titan“, ένα υποβρύχιο που ζυγίζει 10.432 κιλά (23.000 λίβρες), έχει μέγεθος φορτηγού και χωρητικότητα πέντε ατόμων και απόθεμα οξυγόνου τεσσάρων ημερών.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, το “Titan” είναι ένα επανδρωμένο υποβρύχιο κατηγορίας Cyclops που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πέντε άτομα σε βάθη 4.000 μέτρων (13.123 πόδια) για επιτόπια έρευνα και επιθεώρηση, έρευνα και συλλογή δεδομένων, παραγωγή ταινιών και πολυμέσων και δοκιμές υλικού και λογισμικού βαθέων υδάτων.

Μία από τις πιο σημαντικές καινοτομίες του είναι το σύστημα παρακολούθησης της υγείας του κύτους του πλοίου σε πραγματικό χρόνο (RTM) και είναιτο μόνο επανδρωμένο υποβρύχιο που χρησιμοποιεί ένα τέτοιο ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο.

Χρησιμοποιώντας συντοποθετημένους ακουστικούς αισθητήρες και μετρητές καταπόνησης σε όλο το όριο πίεσης, το σύστημα RTM καθιστά δυνατή την ανάλυση των επιπτώσεων της αλλαγής πίεσης στο σκάφος καθώς το υποβρύχιο καταδύεται βαθύτερα και να αξιολογεί με ακρίβεια την ακεραιότητα της δομής. Αυτό το ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης ανάλυσης υγείας παρέχει έγκαιρη ανίχνευση προειδοποίησης για τον πιλότο με αρκετό χρόνο για να σταματήσει την κάθοδο και να επιστρέψει με ασφάλεια στην επιφάνεια.

Τα συγκεκριμένα μικρά καταδυόμενα σκάφη διαφέρουν από τα στρατιωτικού τύπου υποβρύχια και μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες που πληρώνουν για να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού.

Η εξαφάνιση του σκάφους έχει σημάνει συναγερμό με την εταιρεία να αναφέρει σε δήλωσή της πως εξερευνούμε όλες τις επιλογές για να φέρουμε το πλήρωμα πίσω με ασφάλεια“, τονίζοντας πως η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα μέλη του πληρώματος και τις οικογένειές τους.

Εργαζόμαστε για την ασφαλή επιστροφή των μελών του πληρώματος“, πρόσθεσε.

“Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την εκτεταμένη βοήθεια που λάβαμε από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες βαθέων υδάτων στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το υποβρύχιο”, αναφέρεται επίσης.

Το κόστος των δημοφιλών εκδρομών στο ναυάγιο μπορεί να ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της κατάδυσης στον Τιτανικό, με τη συγκεκριμένη εταιρεία, να χρεώνει τους επισκέπτες 250.000 δολάρια (195.270 £) για μια θέση στην 8ήμερη αποστολή της. Η κατάδυση και η ανάδυση στο κουφάρι του Τιτανικού διαρκούν περίπου 8 ώρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, μία αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2024.

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται 3.800 μέτρα (12.500 πόδια) στον πυθμένα του Ατλαντικού, και 600 χιλιόμετρα (370 μίλια) από την ακτή της Νέας Γης, στον Καναδά. Το επιβατηγό πλοίο, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, χτύπησε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμα, περισσότεροι από 1.500 πέθαναν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα