Τιτανικός: Σε δημοπρασία αδημοσίευτο γράμμα γυναίκας που σώθηκε από το ναυάγιο

Τιτανικός: Σε δημοπρασία αδημοσίευτο γράμμα γυναίκας που σώθηκε από το ναυάγιο
Ο Τιτανικός Associated Press

Στο πεντασέλιδο συγκλονιστικό γράμμα της, η 26χρονη τότε επιβάτιδα του Τιτανικού Μαριόν Ράιτ, περιέγραφε τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν το πλοίο βυθιζόταν.

Συγκλονίζει το γράμμα μίας επιβάτιδας του Τιτανικού, ο οποίος τον Απρίλιο του 1912 ξεκινούσε το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον. Όταν το πλοίο προσέκρουσε στο παγόβουνο, η 26χρονη τότε Μαριόν Ράιτ βρισκόταν στην καμπίνα της.

Μεταξύ άλλων, στο πεντασέλιδο γράμμα προς τον πατέρα της, η Μαριόν περιγράφει ότι άκουγε επιβάτες να κλαίνε την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν. Η ίδια έβλεπε τη βύθιση από τη σωστική λέμβο στην οποία βρέθηκε.

“Ήταν φρικτό, δεν νομίζω ότι θα το ξεχάσω ποτέ… Βλέπαμε τον κόσμο να κλαίει όταν το πλοίο έσπασε στα δύο, λίγα λεπτά πριν βυθιστεί με μια τεράστια έκρηξη“, έγραφε στο γράμμα της.

Η Μαριόν εξυμνεί, επίσης, τον 24χρονο τότε Άλφρεντ Πέιν, τον οποίο γνώρισε πριν το ταξίδι τους με τον Τιτανικό. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο κατάστρωμα τη μοιραία βραδιά και ο Πέιν τη βοήθησε να επιβιβαστεί σε μία σωστική λέμβο. Ο ίδιος δεν τα κατάφερε.

Το γράμμα της Μαριόν θα βγει σε δημοπρασία στις 17 Απριλίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα