Το Charlie Hebdo θα συνεχίσει να κυκλοφορεί!

default image

Με τη συμβολή των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης της χώρας, το σατυρικό περιοδικό θα κυκλοφορήσει τυπωμένο σε 1 εκατομμύριο αντίτυπα

Σε μια συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης, τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης έχουν προσφέρει στην ομάδα του περιοδικού όλα τα μέσα που χρειάζονται προκειμένου να μην παύσει η κυκλοφορία του, σε πείσμα των τρομοκρατών που είχαν σαφή στόχο να σιωπήσει το μέσο.

Μάλιστα σημειώνεται πως το επόμενο τεύχος της Τετάρτης, θα τυπωθεί σε 1 εκατομμύριο αντίτυπα, με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διανομή του σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό. Ενδιαφέρον είναι άλλωστε πως το περιοδικό έφτανε το πολύ τα 50.000 αντίτυπα σε μια απλή εβδομαδιαία κυκλοφορία του. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λες Εκό, 250.000 ευρώ θα δοθούν για να τυπωθεί και να κυκλοφορήσει η εφημερίδα από το ταμείο “Τύπος και πλουραλισμός” που διαχειρίζονται οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, ενώ και η εταιρία διανομής ανέλαβε το κόστος της διανομής της.

Η τράπεζα Bpifrance ανακοίνωσε σήμερα πως θα αγοράσει 50 ετήσιες συνδρομές του περιοδικού για τα κεντρικά καταστήματα της σε όλη τη Γαλλία, σε μια κίνηση συμπαράστασης υπέρ του Charlie Hebdo.

Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στο twitter συνεχίζεται! Ξεχωρίζει ανάμεσά τους, το σκίτσο του διάσημου δημιουργού του Αστερίξ Ουντερζό, που αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς σκιτσογράφους:

Οι αντιδράσεις άλλωστε και οι πράξεις αλληλεγγύης προς τους νεκρούς του περιοδικού, αλλά και για την προστασία της ελευθερία του Τύπου είναι μεγάλες από το μεσημέρι της Τετάρτης. Τα social media έχουν κατακλυστεί με χρήστες που δηλώνουν #jesuischarlie, ενώ και οι εφημερίδες σε όλο τον κόσμο (72 τον αριθμό παρακαλώ) αφιέρωσαν το εξώφυλλό τους στο γαλλικό έντυπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα