Το δάνειο που "καίει" τον Πρόεδρο της Γερμανίας

Το δάνειο που "καίει" τον Πρόεδρο της Γερμανίας

Στη δίνη σκανδάλου μεγατόνων ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ. Φέρεται να πήρε δάνειο με προνομιακούς όρους. Αρνείται να παραιτηθεί παρά τις πιέσεις

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, που αντιμετωπίζει επικρίσεις μετά το σκάνδαλο για μια υπόθεση δανείου που έλαβε με προνομιακούς όρους, αρνείται να παραιτηθεί, μετέδωσε σήμερα η δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Βουλφ. Η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας του οποίου η θητεία έχει κυρίως θεσμικό χαρακτήρα, κλυδωνίζεται από τα μέσα Δεκεμβρίου μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου για ένα δάνειο με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο που έλαβε ο Βουλφ από ένα ζευγάρι πλούσιων επιχειρηματιών.

Χθες η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μετά το δημοσίευμα της Bild, η οποία θεωρείται η πιο ισχυρή ευρωπαϊκή εφημερίδα με 12 εκατομμύρια αναγνώστες, ότι δέχθηκε εκφοβισμό για να "πνίξει" το σκάνδαλο.

Βαρώνος του συντηρητικού κόμματος CDU της Αγγελα Μέρκελ και φερόμενος επί μακρόν ως ένας εν δυνάμει αντίπαλος της καγκελαρίου, ο Βουλφ δεν εξελέγη στην προεδρία της Δημοκρατίας παρά με την τρίτη ψηφοφορία στις 30 Ιουνίου 2010.

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός διέθετε θεωρητικά επαρκή πλειοψηφία ώστε ο Βουλφ να εκλεγεί κατά την πρώτη ψηφοφορία, ωστόσο οι μεγάλοι εκλέκτορες εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην καγκελάριο και τον κεντροδεξιό συνασπισμό της.

SHARE:

24Media Network