Το Instagram αλλάζει αλγόριθμο για να περιορίσει φαινόμενα ρατσισμού

Το Instagram αλλάζει αλγόριθμο για να περιορίσει φαινόμενα ρατσισμού
AP Photo/Matt O'Brien

Σε δομικές αλγοριθμικές αλλαγές προχωρά η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που θέλει να περιορίσει τον διαχωρισμό και την προκατάληψη στο περιβάλλον του.

Τις βασικές αλλαγές στον αλγόριθμο του Instagram προανήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Άνταμ Μοσέρι, εξηγώντας τον λόγο αλλά όχι ακριβώς τον τρόπο αυτής της αλλαγής: “Πρέπει να ρίξουμε μία πιο σκληρή ματιά στα συστήματα που έχουμε φτιάξει και να κάνουμε πιο πολλά πράγματα για να κρατήσουμε την προκατάληψη μακριά”, είπε ο CEO του Instagram, το οποίο στοχεύει στον περιορισμό της κακομεταχείρισης και των διαχωρισμών των μαύρων χρηστών του.

Η εταιρεία θέλει να υποστηρίξει και να προστατεύει τη μαύρη κοινότητα, εξετάζοντας εργαλεία, διαδικασίες και πολιτικές που την έχουν επηρεάσει αρνητικά μέχρι στιγμής και αναζητώντας έτσι τρόπους για να τα διαφοροποιήσει ώστε να εξαλείψει τα φαινόμενα ρατσισμού.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί πώς αυτό θα γίνει, ωστόσο φαίνεται ότι αυτή η μέθοδος θα έχει τέσσερις βασικούς άξονες, τους οποίους και θα επανεξετάσει: Παρενόχληση, επαλήθευση, κατανομή και αλγοριθμική μεροληψία.

“Οποιαδήποτε εργασία για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων πρέπει να ξεκινά με συγκεκριμένα ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά, τόσο εντός όσο και εκτός πλατφόρμας”, ανέφερε η εταιρεία, η οποία ξεκαθάρισε πως θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κενά της πολιτικής της.

Χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, τα μόνα που έχουν γίνει γνωστά ως τώρα είναι ότι θα αλλάξει το σύστημα επαλήθευσης λογαριασμού, με στόχο να γίνει πιο περιεκτικό, την ώρα που η εταιρεία εξετάζει τρόπους ώστε ο αλγόριθμος να φιλτράρει το περιεχόμενο των χρηστών, αποτρέποντας τις προκαταλήψεις και αναθεωρώντας τη χρήση του “shadowbanning”, που αφορά τις ποινές προς όσους προωθούν τέτοιο περιεχόμενο (με hashtags ή άλλους τρόπους).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα