Το Ισραήλ βομβάρδισε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία

Το Ισραήλ βομβάρδισε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία

Στρατιωτικούς στόχους στη Συρία βομβάρδισαν ισραηλινά μαχητικά ως αντίποινα για την πρόσφατη επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν με 4 ισραηλινούς στρατιώτες τραυματίες

Το Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα αρκετούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία ως αντίποινα για μία επίθεση με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες την Τρίτη στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι στους στόχους περιλαμβάνονται ένα αρχηγείο του συριακού στρατού, εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης και πυροβολαρχίες.

Οι αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία το 1967--κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών-- και τα προσάρτησε το 1981, μία κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς. Ο τραυματισμός των ισραηλινών στρατιωτών την Τρίτη ενώ περιπολούσαν στη διαχωριστική γραμμή είναι το πρώτο επεισόδιο βίας στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία πριν από τρία χρόνια και πλέον.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Δαμασκό για το συμβάν, παρότι τμήματα της υπό συριακή κατοχή περιοχής των Υψιπέδων τελούν υπό τον έλεγχο ανταρτών, περιλαμβανομένων μαχητών που εμπνέονται από την αλ Κάιντα κι είναι πολέμιοι του εβραϊκού κράτους.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι αντάρτες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου που έχουν ταχθεί στο πλευρό του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν παρουσία στα Υψίπεδα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network