Το καφέ των ναζί άνοιξε ξανά τις πόρτες του

default image

Μια αμφιλεγόμενη νεοναζιστική καφετέρια άνοιξε και πάλι τις πόρτες της προκαλώντας τη δημόσια κατακραυγή (Pics)

Άνοιξε και πάλι τις πόρτες της η νεοναζιστική καφετέρια SoldatenKaffee (“Η καφετέρια των στρατιωτών”) που  στη δυτική πόλη της Ιάβας Bandung και έλκει το όνομά της από ένα δημοφιλές στέκι των γερμανών στρατιωτών στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ιδιοκτήτης της εν λόγω καφέ που είχε κλείσει το 2013 και ξανάνοιξε πριν λίγες μέρες είχε υποσχεθεί να αφαιρέσει τις σβάστικες πριν από την επαναλειτουργία της καφετέριας όμως όταν ξεκίνησε εκ νέου την περασμένη εβδομάδα, το περίφημο σύμβολο ήταν ορατό παντού.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρόντες στο άνοιγμα του μαγαζιού, ήταν άνδρες ντυμένοι με ναζιστικές στολές και άλλοι ντυμένοι ως αιχμάλωτοι πολέμου. Στους τοίχους της είναι γραμμένα αποσπάσματα του Χίλτερ καθώς ένας πίνακας του δικτάτορα.

Ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι το κατάστημα είναι καθόλα νόμιμο και κανείς δεν μπορεί να βρει την παραμικρή παράβαση.

“Έχουμε πολλούς πελάτες από την Ευρώπη και δεν έχουν πρόβλημα με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή εμείς το βλέπουμε από την ιστορική του πλευρά” δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ο οποίος τόνισε ότι ενδιαφέρεται για την ιστορική πλευρά του πράγματος και όχι για την ιδεολογία.

 

Όταν η καφετέρια άνοιξε το 2011 κανείς δεν παραπονέθηκε στους σερβιτόρους, αλλά και τους επισκέπτες, που ντύνονται σαν στρατιώτες των ναζί, καθώς το Ολοκαύτωμα  αποτελεί πολύ μακρινή υπόθεση για την Ινδονησία, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, τη στιγμή που η εβραϊκή κοινότητα αριθμεί μόλις 20 άτομα.

Πηγή: independent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα