Το Κατάρ συζητά με τους Ταλιμπάν και την… Τουρκία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Το Κατάρ συζητά με τους Ταλιμπάν και την… Τουρκία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ
Οι Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ Khwaja Tawfiq Sediqi/AP

Στις συνομιλίες των Ταλιμπάν με το Κατάρ συμμετέχει και η Τουρκία, προκειμένου να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Το Κατάρ εργάζεται με τους Ταλιμπάν για να επαναλειτουργήσει «μόλις είναι δυνατόν» το αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ διευκρινίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «καμιά συμφωνία» για το θέμα αυτό.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τις επιχειρήσεις μόλις αυτό είναι δυνατό», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπεν Αμπντεραχμάν Αλ-Θάνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Ντόχα μαζί με τον βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ. «Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία», διευκρίνισε πάντως.

«Βρισκόμαστε πάντα στο στάδιο της αξιολόγησης. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη για την ημερομηνία κατά την οποία θα είναι πλήρως επιχειρησιακό, όμως δουλεύουμε σκληρά», πρόσθεσε ο υπουργός του Κατάρ, η χώρα του οποίου διατηρεί στενούς δεσμούς με το ισλαμιστικό κίνημα των Ταλιμπάν, το οποίο κατέλαβε την εξουσία στην Καμπούλ στις 15 Αυγούστου.

«Είναι πολύ σημαντικό οι Ταλιμπάν να καταδείξουν τη δέσμευσή τους να παράσχουν ένα ασφαλές πέρασμα (για την έξοδο από τη χώρα) και ελευθερία κίνησης στον αφγανικό λαό», συνέχισε διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες περιλαμβάνουν και την Τουρκία, «αν μπορεί να παράσχει μια τεχνική βοήθεια στο στάδιο αυτό».

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλά νέα τις επόμενες ημέρες», είπε ακόμη ο υπουργός.

Το Κατάρ, το οποίο έστειλε χθες, Τετάρτη, ένα Boeing C-17A Globemaster στην αφγανική πρωτεύουσα, έχει στραμμένη πάνω του την προσοχή της διεθνούς κοινότητας λόγω της ικανότητάς του να επικοινωνεί με τους νέους κυρίαρχους της Καμπούλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα