Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες περί παρέμβασης της Ρωσίας στις βρετανικές εκλογές

Κρεμλίνο
Κρεμλίνο SHUTTERSTOCK

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι η Μόσχα δεν παρενέβη ποτέ στις εκλογικές διαδικασίες οποιασδήποτε χώρας και δεν ανέχεται απόπειρες ανάμειξης.

Η έκθεση σχετικά με την υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στη βρετανική πολιτική επιτέλους δημοσιεύτηκε. Η δημοσίευση της έκθεσης καθυστέρησε σκόπιμα μέχρι τις Γενικές Εκλογές, γράφει το sputnik.

Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε την έκθεση σχετικά με τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη σε υποθέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία διέρρευσε την Τρίτη, αναφέροντας ότι η Μόσχα δεν παρενέβη ποτέ στις εκλογικές διαδικασίες οποιασδήποτε χώρας και δεν ανέχεται απόπειρες ανάμειξης.

Η έκθεση, που ανατέθηκε στην Επιτροπή Πληροφοριών και Ασφάλειας του Βρετανικού Κοινοβουλίου, αναφέρει ότι η δράσεις του Ρωσικού κυβερνοχώρου είναι "θέμα σοβαρής ανησυχίας" και συνιστά "άμεση και επείγουσα απειλή" για την εθνική ασφάλεια.

Η επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου (ISC) θεωρεί ότι η βρετανική κυβέρνηση και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δεν προσκόμισαν ούτε αναζήτησαν στοιχεία για τις προσπάθειες ανάμειξης του Κρεμλίνου στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit.

"Η Ρωσία ποτέ δεν παρενέβαινε στις εκλογικές διαδικασίες σε καμία χώρα του κόσμου. Ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Βρετανία, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα", δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις αναφορές της έκθεσης της επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου, περί ανάμειξης της Ρωσίας στις βρετανικές εκλογές και στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

"Εμείς δεν το κάνουμε αυτό και δεν ανεχόμαστε όταν κάποιοι άλλοι παρεμβαίνουν στις δικές μας εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι η έκθεση της επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου δεν θα περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και νύξεις. "Ελπίζουμε, έστω αυτή την φορά, μετά την πλούσια εμπειρία των συμμάχων της Βρετανίας την σχετική με τις έρευνες για τις παρεμβάσεις (της Ρωσίας), οι οποίες είχαν αρνητικά αποτελέσματα και τίποτα δεν επιβεβαίωσαν, ότι θα υπάρξουν κάποια έγγραφα, τα οποία δεν θα περιέχουν κάποιες αβάσιμες κατηγορίες ή νύξεις", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πηγή: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, sputniknews.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Brexit, Μεγάλη Βρετανία
SHARE: