Λονδίνο: “Δεν υπάρχουν στοιχεία για ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα του Brexit”

Λονδίνο: “Δεν υπάρχουν στοιχεία για ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα του Brexit”
Υποστηρικτής του Brexit σε διαμαρτυρία έξω από το Κοινοβούλιο στη Βρετανία AP

Η Βρετανική κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα της επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Το Λονδίνο δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για επιτυχή ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα για το Brexit, απορρίπτοντας το αίτημα της επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου για αξιολόγηση της ανάμειξης του Κρεμλίνου στην ψηφοφορία.

«Δεν έχουμε στοιχεία για επιτυχή ανάμειξη στο δημοψήφισμα για την ΕΕ», ανακοίνωσε η κυβέρνηση απαντώντας στην έκθεση της επιτροπής που έχει παραδοθεί στον Μπόρις Τζόνσον από τον περασμένο Οκτώβριο και δημοσιεύθηκε εν τέλει σήμερα, αφού ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να επιτρέψει την δημοσίευσή της πριν από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Αναδρομική αξιολόγηση του δημοψηφίσματος για την ΕΕ δεν είναι απαραίτητη», απαντά η κυβέρνηση απορρίπτοντας το αίτημα της επιτροπής για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την ρωσική ανάμειξη.

Η επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου (ISC) θεωρεί ότι η βρετανική κυβέρνηση και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δεν προσκόμισαν ούτε αναζήτησαν στοιχεία για τις προσπάθειες ανάμειξης του Κρεμλίνου στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα