Το Μουσείο του Λούβρου μηνύει το Pornhub

Το Μουσείο του Λούβρου μηνύει το Pornhub
shutterstock

Σε νομική διαμάχη βρίσκεται το Μουσείο του Λούβρου με την δημοφιλή ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, Pornhub, με αφορμή το λανσάρισμα πλατφόρμας, στην οποία πορνοστάρ αναβιώνουν κλασικά έργα τέχνης.

Το Μουσείο Τέχνης του Λούβρου που βρίσκεται στη Γαλλία, έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της γνωστής πορνογραφικής ιστοσελίδας, Pornhub, εξαιτίας μιας πλατφόρμας, η οποία “ξαναζωντανεύει” γνωστά έργα τέχνης, με τη παρουσία ηθοποιών ερωτικών ταινιών.

Το Μουσείο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πλατφόρμα “Classic Nudes”, η οποία σύμφωνα με τους δημιουργούς της παρέχει έναν “διαδραστικό οδηγό εξερεύνησης της ερωτικής τέχνης, μέσα από έργα τέχνης των πιο γνωστών μουσείων του κόσμου”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι προγραμματιστές της πλατφόρμας σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συλλογή, αν αποδειχθεί επιτυχημένη η πρώτη έκδοση.

Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα παρουσιάζει τους πορνοστάρ να αναπαριστούν κλασικά αριστουργήματα από γνωστές γκαλερί τέχνης, όπως από το Μουσείο του Λούβρου, την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το Μουσείο Ουφίτσι στη Φλωρεντία και το Πράντο στη Μαδρίτη.

Το Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. shutterstcok


Tο μουσείο του Λούβρου μαζί με το μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας μήνυσαν το Pornhub, για παραβίαση δικαιωμάτων χρήσης και ζήτησαν από την εταιρεία πορνογραφικού περιεχομένου, να αφαιρέσει τις αναπαραγωγές των έργων που παρέχουν οι γκαλερί τους.

Εκπρόσωπος του Λούβρου, δήλωσε στο Daily Beast, ότι οι δικηγόροι του ήρθαν σε επαφή με το Pornhub και αναμένει τα έργα να αφαιρεθούν “αμέσως”.

Επιπλέον, εκπρόσωπος του μουσείου Ουφίτσι, στη Φλωρεντία, δήλωσε επίσης: “Κανείς δεν έχει παραχωρήσει δικαιώματα για επεξεργασία ή χρήση των έργων τέχνης”. “Στην Ιταλία, ο νόμος πολιτιστικής κληρονομιάς προβλέπει ότι για τη χρήση και επεξεργασία εικόνων ενός μουσείου, ως συμπιεσμένα έργα, για εμπορικούς σκοπούς, είναι απαραίτητο να έχει παραχωρηθεί άδεια, η οποία ρυθμίζει τις επιτρεπόμενες μεθόδους και καθορίζει τα σχετικά τέλη που πρέπει να καταβληθούν”. Όλα αυτά προφανώς συμβαίνουν εάν το μουσείο αποδεχθεί να χορηγήσει άδεια, η οποία όμως, δεν έχει εκδοθεί σε αυτήν την περίπτωση”.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της πλατφόρμας, ο ιστότοπος δήλωσε: “Τη στιγμή που τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας, το Pornhub ήθελε να ενθαρρύνει το κοινό να επισκεφτεί, να εξερευνήσει και να ερωτευτεί αυτούς τους πολιτιστικούς οργανισμούς”.

“Η διαδικτυακή πύλη ξεναγεί τους επισκέπτες στα αριστουργήματα, τα οποία προβάλλουν το γυμνό σώμα σε όλο του το μεγαλείο”, πρόσθεσε.

Η Αμερικανίδα πορνοστάρ , Asa Akira, που συμμετάσχει στη πλατφόρμα “Classic Nudes”, σύμφωνα με τη Daily Mail, είπε πως “υπάρχει ένας θησαυρός ερωτικής τέχνης, που απεικονίζει γυμνό, όργια και άλλα -τα οποία δεν περιέχονται στο Pornhub. Αυτά τα προ-διαδικτύου έργα τέχνης βρίσκονται επί του παρόντος σε μουσεία, τα οποία μπορούμε πλέον να τα επισκεφθούμε, όσο τα μέτρα χαλαρώνουν”.

Έτσι, καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν διστακτικά να επισκέπτονται ξανά τα μουσεία, μπορούν πολύ εύκολα να συνδεθούν στο “Classic Nudes” και εγώ θα γίνω ο ξεναγός τους. Έφθασε η ώρα, για να αλλάξουν αυτές οι βαρετές ηχογραφήσεις ξενάγησης και να απολαύσετε κάθε πινελιά, από τα ερωτικά αριστουργήματα”.

shutterstock


Η καμπάνια “Classic Nudes” του Pornhub είναι μια συνεργατική πρωτοβουλία με το Creative Agency Officer & Gentleman.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα