Το 'Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι' έγινε διεθνές σύνθημα

Το 'Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι' έγινε διεθνές σύνθημα

Στον πυρετό του κινήματος Nuit Debout ζει τις τελευταίες ημέρες η Γαλλία, με τους διαδηλωτές να υιοθετούν το ελληνικό σύνθημα απέναντι στις δυνάμεις της αστυνομίας που τους πετούν χημικά έξω από το θέατρο Οντεόν (vid)

Κοινωνικός αναβρασμός στη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες, με την ανάδυση του κινήματος Nuit Debout ή "Αγρύπνιας" όπως το αποκαλούμε στην Ελλάδα, όπου εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ. Το καθιερωμένο ραντεβού της ολονυχτίας, η πλατείας Δημοκρατίας στο Παρίσι, άλλαξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αντιπροσωπεία του κινήματος να δηλώνει την αλληλεγγύη της στη συμβολική κατάληψη του θεάτρου Οντεόν, από εργαζόμενους στο χώρο του θεάματος. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται συνήθως για συγκεκριμένα διαστήματα, διαμαρτύρονται για την κοινωνική ασφάλιση και το καθεστώς επιδόματος ανεργίας.

Το 'Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι' έγινε διεθνές σύνθημα

Έξω από το θέατρο συγκεντρώθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, όταν και αστυνομικοί έκαναν χρήση βίας και χημικών κατά των διαδηλωτών. Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν έντονα φωνάζοντας συνθήματα κατά των δυνάμεων επιβολής της τάξης. Ανάμεσα σε αυτά το πολυ "παιγμένο" στη χώρα μας "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" το οποίο φώναζαν οι διαδηλωτές στα ελληνικά και στα γαλλικά.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο:

ΦΩΤΟ LIBERATION

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
SHARE:

24Media Network