Το 'Σκοτεινό Χωριό" στη Φλόριντα: Εκεί που ζουν καταδικασμένοι παιδόφιλοι

Το 'Σκοτεινό Χωριό" στη Φλόριντα: Εκεί που ζουν καταδικασμένοι παιδόφιλοι

Δύο μίλια μακριά από την κοντινότερη πόλη, το ‘Μυστικό Χωριό’ φιλοξενεί περισσότερους από 100 καταδικασμένους παιδόφιλους.

Στημένα σχετικά το ένα από το άλλο, μερικές δεκάδες μπάνκαλοους στήνουν το ‘Μυστικό Χωριό’. Ένα μέρος με όνομα που ξεπερνάει κατά πολύ την ιδιότητά του. Στην είσοδο του, υπάρχει μία μεγάλη κόκκινη ταμπέλα που βάσει του νόμου της Φλόριντα προειδοποιεί τον κόσμο ότι μπαίνει σε χώρο παιδόφιλων.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι με την παιδοφιλία να έχει γράψει πολλά ή λίγα χιλιόμετρα στο ποινικό τους μητρώο, μένουν εκεί. Απομονωμένοι από τον πολιτισμό της πόλης αλλά κυρίως σε απόσταση ασφαλείας από το ‘αντικείμενο του πόθου τους’. Σύμφωνα με το νόμο, οι παιδόφιλοι δεν επιτρέπεται να βρίσκονται σε ακτίνα μικρότερη των 300 μέτρων και κάτι κοντά σε σχολεία, παιδότοπους ή πάρκα. Ο σερίφης Gordon Smith, εξηγεί ότι στην πράξη " δεν επιτρέπεται σε κανέναν παιδόφιλο να βρίσκεται σε απόσταση κοντινότερη των 600 μέτρων από συγκεντρώσεις με παιδιά, εκκλησίες, στάσεις λεωφορείων". Κάπως έτσι, το ‘Μυστικό Χωριό’ είναι ένα είδος πολυτελούς απομόνωσης για την πλειοψηφία των κατοίκων του αφού στην πλειοψηφία τους, έχουν ασελγήσει σε βάρος ανηλίκων ή ακόμα χειρότερα των ίδιων τους των παιδιών ή έχουν βρεθεί με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

ADVERTISING
Το 'Σκοτεινό Χωριό

Οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού πίσω στο 1960 όποτε και χτίστηκε, ήταν εργάτες ζαχαροκάλαμου. Εκείνοι με τα χρόνια εγκατέλειψαν το μέρος, το οποίο το 2009 ο εκλειπόν πάστορας Dick Witherow πρότεινε ως μία καλή λύση διαμονής για τους αποκηρυγμένους από την κοινωνία παιδόφιλους. Σήμερα, το μέρος διευθύνεται από μία χριστιανική κοινότητα που προσπαθεί να βοηθήσει τους εξόριστους κατοίκους του να ξαναχτίσουν τις ζωές τους, να διαχειριστούν το θυμό τους και να έρθουν πιο κοντά στο Θεό. Η πληρότητα του χωριού βρίσκεται στο 100% με αποτέλεσμα το νέο αίμα παιδόφιλων να είναι αναγκασμένο να κατοικήσει στην κοντινή πόλη Pahokee, και πάλι με τη βοήθεια της τοπικής θρησκευτικής κοινότητας. Ένας από τους 'καινούριους' είναι ο Lewis ο οποίος είναι τώρα 33 ετών και παρότι στα 18 του είχε κάνει σεξ με ένα εννιάχρονο κορίτσι, ζητάει " μία δεύτερη ευκαιρία".

Το 'Σκοτεινό Χωριό

Το ‘Μυστικό Χωριό’ έγινε φανερό στη δημοσιότητα χάρη στο ντοκιμαντέρ της Stacey Dooley για το BBC. Ο Chris Dawson, ήταν ένας από τους 100 που κατηγορήθηκε στα 18 του ότι έκανε σεξ με μία 14χρονη. Στην κάμερα, εξήγησε ότι το κορίτσι του είχε δώσει ψεύτικη ταυτότητα και ότι την είχε πιστέψει ότι ήταν 18. Ο Pat Powers είναι ένας ακόμη που έπειτα από 12 χρόνια φυλακής για ασέλγια έναντι των μαθητών που προπονούσε δήλωσε ότι " ξέρω τι έκανα. Αν κοιτάξετε το παρελθόν μου μπορέι να πείτε 'αυτός ήταν ένας από τους καλύτερους προπονητές ρακέτας' ή 'απλά, ένας παιδόφιλος'".

Ο Brandon που ως παιδί είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, βρέθηκε ως ενήλικας να κατεβάζει και να παρακολουθεί παιδική πορνογραφία. Μέχρι σήμερα μετρά εκατοντάδες 'όχι' σε αιτήσεις για δουλειά ενώ του απαγορεύεται από το νόμο να έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με τη δίχρονη ανηψιά του που γεννήθηκε ενόσω αυτός ήταν στη φυλακή. " Όταν ήμουν έφηβος είχα κακοποιήσει ένα παιδί. Το άγγιξα με τα χέρια μου και του έδειξα πώς να αυνανίζεται. Ήταν τριών ή τεσσάρων ετών. Δεν υπήρχε δόλος ή κάποια διάθεση επίθεσης ήταν απλώς μία ευκαιρία. Έχω φτάσει σε ένα σημείο που δεν αποτελώ πλέον κίνδυνο για τον κόσμο. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν κάνει φριχτά πράγματα και όμως, κάποιο κομμάτι της κοινωνίας τους έχει αποδεχθεί".

Το 'Σκοτεινό Χωριό

Από την άλλη πλευρά, στη Φλόριντα υπάρχει η γερουσιαστής Lauren Book, που η νταντά της, επί έξι συναπτά χρόνια από την ηλικία των 10 ετών ασελγούσε πάνω της: " Δεν υπήρχε ημέρεα που να μην είχα υποστεί σεξουαλική, φυσική ή συναισθηματική προσβολή και όμως, πίστευα ότι εκείνο το άτομο με αγαπούσε. Το βράδυ πετάγομαι στον ύπνο και χτυπάω τον άντρα μου. Θυμώνω όταν ακούω αυτό το 'εκτίσαμε την ποινή μας'". Η Lauren δεν δηλώνει διατεθειμένη να δώσει καμία δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που έχουν ασελγήσει σε ανήλικους και αυτό γιατί " αν ξανακυλήσουν, δεν θα είναι ο εαυτός τους που θα πονέσει. Θα είναι κάποιος άλλος". Ο πατέρας και δικηγόρος της Lauren, συμφωνεί ότι " Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να επανενταχθούν στην κοινωνία".

Την ίδια ώρα, στο Μαϊάμι, ο νόμος επιβάλλει στους παιδόφιλους να μένουν στις σκηνές μίας εγκαταλελειμένης κατασκήνωσης. Ένας από τους εκεί κατοίκους, ο Bret, που φυλακίστηκε επειδή πιάστηκε να προσπαθεί να συναντήσει ένα 15χρονο αγόρι και να κάνουν σεξ, ζει ως άστεγος σε εκείνες τις σκηνές εδώ και τρία χρόνια. Το αγόρι που προσπάθησε να βιάσει τότε, ήταν ένας αστυνομικός που προσπάθησε να τον παγιδεύσει. Και τα κατάφερε. Κάποιοι παιδόφιλοι που έχουν ξεφύγει από την σκηνή, μένουν σε σπίτια από τα οποία είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Ωστόσο, αυτοί οι τελευταίοι έχουν όλως περιέργως επιστρέψει στις οικογένειες και τα παιδιά τους. 

Φωτογραφίες: BBC

SHARE:

24Media Network