Το θρίλερ Σνόουντεν κλιμακώνεται: Η Μόσχα αρνείται να τον παραδώσει στην Ουάσινγκτον

Το θρίλερ Σνόουντεν κλιμακώνεται: Η Μόσχα αρνείται να τον παραδώσει στην Ουάσινγκτον

Ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία για τα μάτια του Έντουαρντ Σνόουντεν. Παραμένει στη Μόσχα, χωρίς να έχει διάθεση να παραδοθεί

Η υπόθεση του Έντουαρντ Σνόουντεν βρίσκεται "σε αδιέξοδο", καθώς η Μόσχα αρνείται να παραδώσει στην Ουάσινγκτον τον πρώην σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μια ρωσική πηγή που είναι ενήμερη για την πορεία της.

"Η κατάσταση γύρω από τον Σνόουντεν βρίσκεται σε αδιέξοδο", σημείωσε η πηγή αυτή.

"Αυτός δεν έχει την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές, γι' αυτό δεν εγκαταλείπει την ζώνη μετεπιβίβασης και δεν διασχίζει τα ρωσικά σύνορα. Και η Μόσχα αφήνει την κατάσταση να παρατείνεται", εξήγησε.

"Μέχρι στιγμής, η Μόσχα δεν έχει λάβει κανένα επίσημο αίτημα (έκδοσης) από τις ΗΠΑ. Υπήρξαν επαφές σε ανεπίσημο επίπεδο, μέσω των διπλωματικών καναλιών, για να ζητηθεί η σύλληψη και η απέλαση" του νεαρού Αμερικανού, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Όμως "συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι οι διμερείς σχέσεις δεν είναι σταθερά σε καλό επίπεδο", η Μόσχα έχει αρνηθεί να απαντήσει, σημείωσε.

"Δεν θα υπάρξει λύση του θέματος έως ότου οι αρχές μιας χώρας χορηγήσουν άσυλο" στον Σνόουντεν, σχολίασε επίσης η πηγή αυτή.

Ο Αμερικανός επιστήμονας της πληροφορικής, πηγή των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση των επικοινωνιών από τις ΗΠΑ, βρίσκεται από την Κυριακή σύμφωνα με την ρωσική επίσημη εκδοχή στην ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, όπου έφτασε προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ.

Ο Σνόουντεν έχει ζητήσει την χορήγηση πολιτικού ασύλου από τον Ισημερινό, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η εξέταση του αιτήματος αυτού μπορεί να χρειαστεί μήνες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν παραμένει στον χώρο μετεπιβίβασης αεροδρομίου της Μόσχας

SHARE:

24Media Network