Το βιολί του ο Μπολσονάρο: "Η πανδημία φτάνει στο τέλος της"

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο AP

Τι και αν η χώρα του κατέγραψε το Σάββατο περισσότερα από 50000 νέα κρούσματα κορονοϊού; Ο Ζάιχ Μπολσονάρο τόνισε ότι η πανδημία φτάνει στο τέλος της...

Ο Ζαϊχ Μπολσονάρο, ο οποίος αρνείται να λάβει οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δήλωσε το Σάββατο ότι δεν πιστεύει ότι η βιασύνη του κόσμου για εμβόλιο είναι δικαιολογημένη, καθώς η πανδημία, κατά την άποψή του, φτάνει στο τέλος της.

Ωστόσο, ο αριθμός νέων κρουσμάτων και θανάτων της Covid-19 δείχνει ότι η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος της. Τις πρόσφατες μέρες, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, κατέγραψαν αριθμούς ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων.

«Η πανδημία φτάνει πραγματικά στο τέλος της, οι αριθμοί το αποδεικνύουν, αντιμετωπίζουμε μικρές ανόδους τώρα», είπε ο Μπολσονάρου. «Αλλά η βιασύνη για το εμβόλιο δεν δικαιολογείται επειδή παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την αρχή της πανδημίας, ο ακροδεξιός πρόεδρος υποβαθμίζει διαρκώς την σοβαρότητά της, χαρακτηρίζοντας την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό μια «μικρή γρίπη», ακόμη και αν η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο.

Το Σάββατο, η λατινοαμερικάνικη χώρα κατέγραψε 50.177 νέες μολύνσεις, αυξάνοντας το σύνολο σε 7.213.155. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 706 φτάνοντας σε 186.356.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Βραζιλία
SHARE:

24Media Network