Τόκιο 2020: Η Laurel Hubbard και επισήμως η πρώτη transgender αθλήτρια σε Ολυμπιακούς

Τόκιο 2020: Η Laurel Hubbard και επισήμως η πρώτη transgender αθλήτρια σε Ολυμπιακούς
2021 MARK SCHIEFELBEIN/AP PHOTO, FILE

Η αρσιβαρίστρια Laurel Hubbard θα γίνει η πρώτη transgender αθλήτρια που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας.

Ιστορία αναμένεται να γράψει η Laurel Hubbard, καθώς θα γίνει και επίσημα η πρώτη transgender αθλήτρια που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο άθλημα της άρσης βαρών με την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας.

Η 43χρονη αθλήτρια, που αυτοπροσδιορίζεται τα τελευταία χρόνια ως γυναίκα, είχε συμμετάσχει και αγωνιστεί παλαιότερα σε ανδρικές διοργανώσεις, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα αγωνιστεί στην κατηγορία 87 κιλών γυναικών και θα διεκδικήσει ένα από τα μετάλλια.

«Είμαι ευγνώμων για την καλοσύνη και την υποστήριξη που έχουν που μου έχουν προσφέρει τόσοι πολλοί Νεοζηλανδοί» ανέφερε χαρακτηριστικά η αθλήτρια σε δήλωση που εξέδωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας, την ίδια στιγμή που επικριτές κάνουν λόγο για άδικο πλεονέκτημα.
Σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που εκδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2015, τρανς αθλήτριες επιτρέπεται να αγωνίζονται στις γυναικείες κατηγορίες χωρίς να έχουν υποβληθεί σε επέμβαση διόρθωσης φύλου, υπό την προϋπόθεση τα επίπεδα τεστοστερόνης τους να βρίσκονται κάτω από 10 nanomoles ανά λίτρο για τουλάχιστον δώδεκα μήνες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες
SHARE:

24Media Network