Τόκιο 2020: Θετικός στον κορονοϊό αθλητής της Ουγκάντα

Τόκιο 2020: Θετικός στον κορονοϊό αθλητής της Ουγκάντα
Japan Olympics Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Ουγκάντα βρέθηκε θετικό στην Covid-19, ενώ είχε κάνει και τις δυο δόσεις εμβολίου AstraZeneca.

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Ουγκάντα κατά την άφιξή της ομάδας στην Ιαπωνία το Σάββατο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν σε περίπου σε έναν μήνα στο Τόκιο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό της Ιαπωνίας, NHK, εννέα αθλητές και προπονητές έφτασαν στο αεροδρόμιο Ναρίτα κοντά στο Τόκιο και ένας από αυτούς βρέθηκε θετικός κατά τη διάρκεια της εξέτασης στο αεροδρόμιο.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως όλα τα μέλη της αποστολής είχαν πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ είχαν στα χέρια τους αρνητικό τεστ εντός των τελευταίων 72 ωρών, πριν αναχωρήσουν για την Ιαπωνία.

Ο αθλητής που βρέθηκε θετικός μπήκε σε καραντίνα ενώ οι υπόλοιποι ταξίδεψαν στην πόλη Ιζουμισάνομ κοντά στην Οζάκα, που είναι και η πόλη υποδοχής των αθλητών.

Η αποστολή της Ουγκάντα είναι η δεύτερη ομάδα ξένων αθλητών που έφτασε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την άφιξη της αυστραλιανής γυναικείας ομάδας σόφτμπολ την 1η Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, η απόφαση των Αρχών να πραγματοποιήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά την πανδημία έχει διχάσει την ιαπωνική κοινή γνώμη, καθώς σύμφωνα με έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Κιόντο, το 86% των πολιτών φοβάται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ το 40% θα ήθελε όλοι οι αγώνες να γίνουν χωρίς της παρουσία θεατών. Από την πλευρά της η Κυβέρνηση δηλώνει πως κατανοεί και σέβεται την ανησυχία των πολιτών, όμως υποστηρίζει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά την εξάπλωση του κορονοϊού, τονίζοντας πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι ασφαλείς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα