Τολμηρή πρόταση της Εκκλησίας της Αγγλίας: Να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως λευκού

Πίνακας που δείχνει τον Ιησού με τους Αποστόλους σε εκκλησία στη Βενετία
Πίνακας που δείχνει τον Ιησού με τους Αποστόλους σε εκκλησία στη Βενετία SHUTTERSTOCK

Θετικός στο ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου με τον οποίο η δυτική εκκλησία απεικονίζει τον Χριστό, εμφανίστηκε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Μια τολμηρή πρόταση κατέθεσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, καθώς ζήτησε να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως λευκού.

Ο Τζάστιν Ουέλμπι ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC αν ο τρόπος με τον οποίο η δυτική εκκλησία απεικονίζει τον Χριστό πρέπει να τεθεί υπό σκέψη και πιθανόν να αλλάξει στον απόηχο των διαμαρτυριών του κινήματος Black Lives Matter, απάντησε: "Ναι, φυσικά" προσθέτοντας ότι ο Ιησούς έχει απεικονιστεί διαφορετικά σε κάποιες χώρες.

ADVERTISING

"Πηγαίνετε στις εκκλησίες τους και δεν βλέπετε έναν λευκό Ιησού, βλέπετε έναν μαύρο Ιησού ή έναν Κινέζο Ιησού ή έναν Ιησού της Μέσης Ανατολής, που είναι φυσικά και ο πιο ακριβής. Βλέπετε έναν Ιησού από τα Φίτζι, βλέπετε έναν Ιησού να απεικονίζεται με πολλούς τρόπους όσοι είναι και οι πολιτισμοί, οι γλώσσες και οι αντιλήψεις".

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι εικόνες του Ιησού δεν ήταν "για να βλέπουμε ποιον λατρεύουμε" αλλά χρησίμευαν ως "υπενθύμιση της καθολικότητας του Θεού που έγινε πλήρως ανθρώπινος".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Εκκλησία
SHARE:

24Media Network