Τολμηρή πρόταση της Εκκλησίας της Αγγλίας: Να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως λευκού

Τολμηρή πρόταση της Εκκλησίας της Αγγλίας: Να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως λευκού
Πίνακας που δείχνει τον Ιησού με τους Αποστόλους σε εκκλησία στη Βενετία shutterstock

Θετικός στο ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου με τον οποίο η δυτική εκκλησία απεικονίζει τον Χριστό, εμφανίστηκε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Μια τολμηρή πρόταση κατέθεσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, καθώς ζήτησε να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως λευκού.

Ο Τζάστιν Ουέλμπι ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC αν ο τρόπος με τον οποίο η δυτική εκκλησία απεικονίζει τον Χριστό πρέπει να τεθεί υπό σκέψη και πιθανόν να αλλάξει στον απόηχο των διαμαρτυριών του κινήματος Black Lives Matter, απάντησε: “Ναι, φυσικά” προσθέτοντας ότι ο Ιησούς έχει απεικονιστεί διαφορετικά σε κάποιες χώρες.

“Πηγαίνετε στις εκκλησίες τους και δεν βλέπετε έναν λευκό Ιησού, βλέπετε έναν μαύρο Ιησού ή έναν Κινέζο Ιησού ή έναν Ιησού της Μέσης Ανατολής, που είναι φυσικά και ο πιο ακριβής. Βλέπετε έναν Ιησού από τα Φίτζι, βλέπετε έναν Ιησού να απεικονίζεται με πολλούς τρόπους όσοι είναι και οι πολιτισμοί, οι γλώσσες και οι αντιλήψεις”.

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι εικόνες του Ιησού δεν ήταν “για να βλέπουμε ποιον λατρεύουμε” αλλά χρησίμευαν ως “υπενθύμιση της καθολικότητας του Θεού που έγινε πλήρως ανθρώπινος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα