Τον έδιωξαν από 18 νοσοκομεία – Πέθανε στα σκαλιά ενός εξ αυτών

Τον έδιωξαν από 18 νοσοκομεία – Πέθανε στα σκαλιά ενός εξ αυτών
Άστεγος στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας σε καιρό κορονοϊού AP

Απελπιστική η κατάσταση στην Ινδία λόγω κορονοϊού, με αρκετές καταγγελίες για ασθενείς που δεν τους δόθηκε βοήθεια από τα νοσοκομεία στα οποία απευθύνθηκαν.

Πολλά ερωτηματικά και έρευνες έχει προκαλέσει στην Ινδία η καταγγελία ότι ένας 52χρονος έχασε τη ζωή του, αφού πρώτα τον έδιωξαν από αρκετά νοσοκομεία που είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια.

Οι αρχές ερευνούν εννέα νοσοκομεία στην Μπανγκαλόρ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως αναφέρει το BBC, στα σκαλιά ενός εκ των οποίων έμελε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο άτυχος άνδρας. Σύμφωνα με τον αδερφό του, όταν ο 52χρονος άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα κορονοϊού, τον πήρε με το μηχανάκι του και τον πήγε σε ένα νοσοκομείο 5 χλμ. μακριά από το σπίτι τους.

“Τους είπα ότι οι σφυγμοί του έχουν πέσει, έχει δυσκολίες στην αναπνοή και κάνει εμετό. Τον πήραν μέσα, του έκαναν ακτινογραφία και μετά βγήκαν με ένα χαρτί που είχαν γράψει κάτι στα αγγλικά και μου είπαν να τον πάρω μακριά”, δήλωσε ο αδερφός του θύματος. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο πάντως αρνήθηκε ότι δεν του παρείχε πρωτοβάθμια φροντίδα.

Στη συνέχεια, βρήκε ασθενοφόρο και τον πήγε σε άλλο νοσοκομείο, με το ίδιο αποτέλεσμα. Οι δύο άνδρες πέρασαν αρκετές ώρες στο δρόμο, μετακινούμενοι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο χωρίς όμως τύχη.

Ο γιος του θύματος δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι η οικογένεια “πήγε σε 18 νοσοκομεία και τηλεφώνησε σε άλλα 32, διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα”.

Αυτό το περιστατικό έρχεται την ώρα που στα ΜΜΕ υπάρχουν συχνά αναφορές για ανθρώπους με συμπτώματα κορονοϊού, που πεθαίνουν αφότου νοσοκομεία τους έχουν αρνηθεί νοσηλεία.

Μέρος του προβλήματος φαίνεται ότι είναι η αύξηση που παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα στην πολιτεία Καρνατάκα, όπου διέμενε ο 52χρονος. Η συγκεκριμένη πολιτεία είχε καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση αλλά από τα τέλη Μαΐου, που έγινε σταδιακή άρση του lockdown, οι αριθμοί ανέβηκαν. Οι αρχές προέβησαν σε συμφωνίες με ιδιωτικά νοσοκομεία για να ελευθερώσουν κρεβάτια για τους ασθενείς με κορονοϊό. Στην πολιτεία των 64 εκατ. ανθρώπων, ο αριθμός των κλινών μετά βίας θα ξεπεράσει τις 10.000.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα