Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη Φουκουσίμα

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη Φουκουσίμα

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο της "Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο", που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, ενισχύοντάς την με "ενέσεις ρευστότητας" από τα κρατικά κεφάλαια, σύμφωνα με εφημερίδα της χώρας.

Όμως η κυβερνηση δεν προτίθεται να συμμετέχει με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% στην εταιρεία διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε επί της ουσίας κρατικοποίησή της, όπως δήλωσε ανώνυμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η εφημερίδα "Μαϊνιτσί" που βασίζει το ρεπορτάζ στις αναφορές του ίδιου κυβερνητικού στελέχους, επισημαίνει την τοποθέτηση του ότι η βοήθεια προς την εταιρεία " θα είναι υπό μορφή ένεσης ρευστότητας μέσω επένδυσης κεφαλαίων, που θα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να έχει ισχυρή συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας".

Μία σειρά άστοχων κινήσεων και λαθών, μαζί και με δείγματα ανεπαρκούς διοίκησης, επέκτειναν το έλλειμμα αξιοπιστίας της εταιρείας. Η υποβαθμισμένη επικοινωνία οδήγησε πολλές φορές σε έντονη ανταλλαγή σχολίων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εκπροσώπων του τύπου, καθώς οι δημοσιογράφοι απαιτούσαν πληρέστερη και πιο αντικειμενική πληροφόρηση.

SHARE:

24Media Network