Τουρκία: Εκνευρισμός και ένταση για τις δηλώσεις Μακρόν

Τουρκία: Εκνευρισμός και ένταση για τις δηλώσεις Μακρόν
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου AP

Οι δηλώσεις Μακρόν που στήριζαν εμφανώς την Ελλάδα προκάλεσαν αντιδράσεις εκνευρισμού στην Τουρκία. Ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Τουρκία κατήγγειλε ως «αλαζονικές» τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επέκρινε τις ενέργειες της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο» τα συμφέροντα της Ευρώπης.

“Ο γάλλος πρόεδρος έκανε για μία ακόμη φορά αλαζονικές δηλώσεις, με ένα παλιό αποικιοκρατικό αντανακλαστικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία προστίθεται ότι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους «ενθαρρύνει τις εντάσεις και θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης”.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος “Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης” Ομέρ Τσελίκ είπε: “Η δήλωσή του παραπέμπει στο αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας. Επέλεξε να αναφερθεί στον πρόεδρο Ερντογάν και όχι συνολικά στην Τουρκία”.

Συνηθίζουν αυτοί οι ηγέτες να δείχνουν ψεύτικη συμπάθεια για να εκμεταλλευτούν ανθρώπους. Στην πραγματικότητα στοχεύουν στους πατριώτες ηγέτες”.

Στο τέλος απηύθυνε και μία βαριά κατηγορία στο Γάλλο πρόεδρο: “Ο Μακρόν αποτυγχάνει όταν στηρίζει το PKK στη Συρία, τον Χάφταρ στη Λιβύη και την Ελλάδα στη Μεσόγειο. Θα λάβει όμως τις απαντήσεις που του πρέπουν” τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα