Τουρκία: Εκτός κυβέρνησης Ακάρ, Σοϊλού και Τσαβούσογλου σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας

Τουρκία: Εκτός κυβέρνησης Ακάρ, Σοϊλού και Τσαβούσογλου σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας
Υπουργικό συμβούλιο, φωτογραφία αρχείου Turkish Presidency/AP

Ηχηρά ονόματα που βρέθηκαν στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν το προηγούμενο διάστημα φαίνεται να μένουν εκτός της νέας κυβέρνησης. Υπουργείο διεκδικεί ο Σινάν Ογάν.

Σημαντικές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο που θα απαρτίζει την κυβέρνησή του φαίνεται ότι σχεδιάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επικράτησή του στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί το βράδυ του Σαββάτου (3/6) μετά την ορκωμοσία του προέδρου Ερντογάν στην Εθνοσυνέλευση, θα αφήνει έξω γνωστά στελέχη και πρώην υπουργούς του.

Στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με την Cumhuriyet, ο Ερντογάν ανακοίνωσε τους υπουργούς που αποχωρούν, προκαλώντας αρκετές εκπλήξεις με τις επιλογές του, αφήνοντας εκτός νέας κυβέρνησης τους πρώην υπουργούς Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ θεωρείται η πιθανότερη επιλογή για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη θέση του Ακάρ.

Η ορκωμοσία Ερντογάν στην Εθνοσυνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 του Σαββάτου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ και επιστροφή στο Προεδρικό Συγκρότημα συνοδεία έφιππων στρατιωτικών τμημάτων.

Το απόγευμα αναμένεται να παραθέσει δείπνο σε αρχηγούς κρατών από τον λεγόμενο “τουρκικό” κόσμο και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί και επίσημα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα