Τουρκία: Ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας, Άντριου Μπράνσον

Τουρκία: Ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας, Άντριου Μπράνσον
Ο αμερικανός πάστορας, Andrew Brunson, καταφτάνει στο δικαστήριο της Σμύρνης. AP

Με απόφαση δικαστηρίου ήρθη ο κατ'οίκον περιορισμός και η απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία για τον Αντριου Μπράνσον. Πώς σχολίασε το γεγονός ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ήρθη ο κατ’ οίκον περιορισμός και η απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μπράνσον, του οποίου η φυλάκιση και στη συνέχεια ο κατ’οίκον περιορισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο της σοβαρής διπλωματικής κρίσης στη σχέση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον, προσήχθη ενώπιον τακτικού δικαστηρίου, το οποίο έλαβε και την απόφαση για την άρση των περιορισμών που του είχαν επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άντριου Μπράνσον,  βρισκόταν σε κατ’οίκον περιορισμό από τον Ιούλιο, μετά από προφυλάκιση ενάμιση έτους για “τρομοκρατικές δραστηριότητες” και “κατασκοπεία”.

Όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα, η απελευθέρωση του πάστορα αναμένεται να βάλει τέλος στην κρίση που είχε ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Την είδηση της απελευθέρωσης του πάστορα, σχολίασε μέσω Twitter και ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι οι σκέψεις και οι προσευχές του είναι για τον Μπράνσον και πως ελπίζει να επιστρέψει σύντομα ασφαλής στην πατρίδα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version