Τουρκία – Πρωτομαγιά: Ξύλο και εκατοντάδες συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία – Πρωτομαγιά: Ξύλο και εκατοντάδες συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη
Επεισόδια και συλλήψεις την Πρωτομαγιά στην Τουρκία AP Photo/Emrah Gure

Πάνω από 230 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης στις πορείες της Πρωτομαγιάς. Η εγκύκλιος που απαγορεύει την καταγραφή αστυνομικών έφερε έξαρση βίας στους δρόμους.

Σοβαρά επεισόδια και εκατοντάδες συλλήψεις στιγμάτισαν τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη, με την αστυνομία να παρεμβαίνει στις πορείες που παραδοσιακά γίνονται από συνδικάτα και άλλα εργατικά σωματεία τη συγκεκριμένη μέρα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στην πλατεία Ταξίμ και στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και βάσει όσων κατήγγειλε η Ένωση Δικηγόρων Κωνσταντινούπολης, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 230 και πλέον ατόμων, τα οποία είτε κρατούνται σε διάφορα αστυνομικά τμήματα της πόλης είτε έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομεία τραυματισμένα.

Η αστυνομία ακολούθησε κατά γράμμα όσα αναφέρει η εγκύκλιος που υπεγράφη πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία, εκτός από αποκλεισμό όσων ανεβάζουν οπτικό ή ηχητικό υλικό από διαδηλώσεις και αστυνομικές επιχειρήσεις, προβλέπει και την παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, με στόχο την αποτροπή αλλά και τη σύλληψη όσων βιντεοσκοπούν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Μάλιστα, η εγκύκλιος πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να “προλάβει” τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάςκαι να εφαρμοστεί από τις αρχές τη συγκεκριμένη μέρα, όπως και έγινε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα