Τουρκία: Συνεχίζεται η κατρακύλα της λίρας – Νέο αρνητικό ρεκόρ

Τουρκία: Συνεχίζεται η κατρακύλα της λίρας – Νέο αρνητικό ρεκόρ
ανταλλακτήριο νομισμάτων AP

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα, με την ισοτιμία του νομίσματος να διαμορφώνεται διαμορφώθηκε στις 7,68 λίρες ανά δολάριο.

Σε νέα αρνητικά επίπεδα υποχώρησε η τουρκική λίρα, συνεχίζοντας την πτωτική της πορεία και καταγράφοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για αρνητικές αποδόσεις λόγω του υψηλού πληθωρισμού και για τα μειωμένα συναλλαγματικά διαθέσιμα της κεντρικής τράπεζας.

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 7,68 λίρες ανά δολάριο. Οικονομολόγοι αναμένουν ότι η τουρκική κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της την Πέμπτη παρά τη βουτιά της λίρας, αλλά θα αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης με μέτρα από την “πίσω πόρτα”.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, τα νομίσματα των αναπτυσσόμενων χωρών υποχώρησαν έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν την ασφάλεια του δολαρίου λόγω των κινδύνων για την αναζωογόνηση της παγκόσμιας οικονομίας από τον νέο γύρο περιορισμών στην Ευρώπη και τη Βρετανία λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού. Ο δείκτης νομισμάτων αναδυόμενων αγορών MSCI μειώθηκε για τρίτη συνεδρίαση, με αιχμή τις απώλειες του νοτιοαφρικανικού ραντ ύψους 1%, υποχωρώντας περαιτέρω από το υψηλό επίπεδο εξαμήνου της περασμένης εβδομάδας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα