Τουρκία: Την Παρασκευή ορκίζεται η κυβέρνηση Ερντογάν – Τα πρόσωπα που ακούγονται για υπουργοί

Τουρκία: Την Παρασκευή ορκίζεται η κυβέρνηση Ερντογάν – Τα πρόσωπα που ακούγονται για υπουργοί
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Ali Unal

Τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση στην Τουρκία θα επιλέξει μέχρι την Παρασκευή ο Ερντογάν. Ποια πρόσωπα προκρίνει για το υπουργικό συμβούλιο.

Ορκίζεται την Παρασκευή (2/6) η νέα κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση του νέου υπουργικού του Συμβουλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο νόμος δεν επιτρέπει στους βουλευτές να είναι και υπουργοί και επομένως όσοι είναι να υπουργοποιηθούν θα πρέπει να παραιτηθούν από την έδρα τους και άρα δεν θα ορκιστούν.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα είναι πολύ ανανεωμένο. Ήδη πριν από τις εκλογές έχουν κυκλοφορήσει διάφορα ονόματα νέων υπουργών, όπως σημειώνει η ΕΡΤ, όπως του εξ απορρήτων προεδρικού συμβούλου του Ερντογάν, του Ιμπραχίμ Καλίν, για το Υπουργείο Εξωτερικών όπως και του επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν για το υπουργείο Άμυνας αλλά άλλες πληροφορίες έφεραν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τον Χουλουσί Ακάρ επίσης να παραμένουν στην νέα κυβέρνηση.

Πάντως, λέγεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σοϋλού θα παραμένει στη θέση του, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον για το αν χρησιμοποιηθεί στην νέα κυβέρνηση ο Σινάν Ογάν, ο τρίτος προεδρικός υποψήφιος ο οποίος προσχώρησε στο στρατόπεδο Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα