Τουρκικό θράσος: “Να αποσύρει η Ελλάδα τα πολεμικά της γύρω από το Oruc Reis”

Τουρκικό θράσος: “Να αποσύρει η Ελλάδα τα πολεμικά της γύρω από το Oruc Reis”
To Oruc Reis. AP

Η Τουρκία αντέδρασε με έκδηλο εκνευρισμό στη διακήρυξη των χωρών του ευρωπαϊκού νότου στην οποία διατυπώθηκε σαφή στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο. Για "προκατάληψη" κάνει λόγο του τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Τουρκία κατήγγειλε την Παρσσκευή ως “προϊόν προκατάληψης” την τελική διακήρυξη των επτά ηγετών των χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι προειδοποίησαν την Πέμπτη την Άγκυρα για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της εξαιτίας των ενεργειών της στην ανατολική Μεσόγειο.

“Τα στοιχεία που περιέχονται στην τελική διακήρυξη σε σχέση με την ανατολική Μεσόγειο και το ζήτημα της Κύπρου είναι προϊόντα προκατάληψης, δεν συνδέονται με την πραγματικότητα και στερούνται νομικής βάσης”, υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τούρκος εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης πως η Άγκυρα εξακολουθεί να είναι ανοικτή σε συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις.

Ο Ακσόι αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως η Ελλάδα πρέπει “να καθίσει χωρίς προϋποθέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία”, ώστε να επιτευχθεί διάλογος και συνεργασία στην περιοχή και προσθέτει πως η Αθήνα πρέπει να αποσύρει τα πολεμικά πλοία της από την περιοχή γύρω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ώστε να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα