Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 5 τραυματίστηκαν σε ενέδρα συμμορίας στο Μεξικό

Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 5 τραυματίστηκαν σε ενέδρα συμμορίας στο Μεξικό

Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 5 τραυματίστηκαν σε ενέδρα που τους έστησαν μέλη συμμορίας στο δυτικό τμήμα του Μεξικό, ως αντίποινα για τη σύλληψη και τη φυλάκιση άλλων μελών

Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα που είχαν στήσει μέλη συμμορίας στο δυτικό τμήμα του Μεξικού, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

Η επίθεση έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο χωριό Σογιατάν, κατά τη μεταφορά μιας επίλεκτης ομάδας αστυνομικών στη Γκουανταλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.

"Δεκαπέντε από τους συναδέλφους μας έχασαν τη ζωή τους. Πέντε ακόμα αξιωματικοί τραυματίστηκαν, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους θεωρείται σταθερή", δήλωσε ο Φρανσίσκο Αλεχάντρο Σολόριο Αρεχίγκα, επίτροπος ασφαλείας του Χαλίσκο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, ωστόσο το γραφείο της εισαγγελίας του Χαλίσκο ανακοίνωσε ότι αρκετοί αστυνομικοί έχουν "χτυπηθεί από σφαίρες".

Οι αρχές εικάζουν ότι η επίθεση αυτή αποτελεί αντίποινα για τη σύλληψη ορισμένων μελών συμμορίας τα οποία βρίσκονταν υπό έρευνα σχετικά με την ανεπιτυχή απόπειρα δολοφονίας του Σολόριο στις 30 Μαρτίου.

"Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν αντίποινα του οργανωμένου εγκλήματος μετά την επίθεση εναντίον μου", δήλωσε ο Σολόριο ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Γκουανταλαχάρα και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής αστυνομίας, του στρατού καθώς και αξιωματούχοι ασφαλείας.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network