Η Τούνμπεργκ άλλαξε το προφίλ της στο Twitter, αντιγράφοντας την ειρωνική περιγραφή του Τραμπ

Η Τούνμπεργκ άλλαξε το προφίλ της στο Twitter, αντιγράφοντας την ειρωνική περιγραφή του Τραμπ
Γκρέτα Τούνμπεργκ AP

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την ειρωνική περιγραφή του Ντόναλντ Τραμπ για την ίδια, αλλά την συμπεριέλαβε στο προφίλ της στο twitter.

Η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ άλλαξε το προφίλ της στο Twitter, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να την ειρωνευτεί.

“Ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον”, γράφει στο νέο προφίλ της η 16χρονη, αντιγράφοντας ακριβώς την περιγραφή του Ντόναλντ Τραμπ για την ίδια.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Τραμπ ανάρτησε στο Twitter ένα απόσπασμα από την ομιλία της Τούνμπεργκ στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, στο οποίο η έφηβη από τη Σουηδία κατήγγειλε οργισμένη τους ηγέτες επειδή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και κατέληγε με το ερώτημα: “Πώς τολμάτε;”.

Ο Τραμπ συνόδευσε το βίντεο με το σχόλιο “Δείχνει να είναι ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι, που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον. Πόσο ωραίο είναι να την βλέπεις!”.

Ο Τραμπ και η Τούνμπεργκ δεν έχουν συναντηθεί, αν και βρίσκονται και οι δύο στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Την Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε δίπλα της και κατά τα φαινόμενα δεν την πρόσεξε, καθώς εκείνη την ώρα μιλούσε σε δημοσιογράφους.

Την Τρίτη τα χάσταγκ #GretaThunbergOutdidTrump (Η Γκρέτα Τούνμπερκ υπερτερεί του Τραμπ) και #BeBest (Γίνε ο καλύτερος) ήταν από τα πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ. Το BeBest είναι η εκστρατεία της πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ ενάντια στο μπούλινγκ στο διαδίκτυο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα