Τουρκία: Δεκάδες Πακιστανοί βρέθηκαν αλυσοδεμένοι σε μπουντρούμι

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου AP

Η τουρκική αστυνομία απελευθέρωσε 57 πακιστανούς μετανάστες από ένα υπόγειο στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο τους κρατούσαν δέσμιους διακινητές

Αλυσοδεμένοι σε ένα υπόγειο στην Κωνσταντινούπολη ζούσαν πάνω από 50 μετανάστες απ' το Πακιστάν, οι οποίοι έπεσαν θύματα διακινητών. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet κάποιοι απ' αυτούς είχαν σημάδια βασανιστηρίων πάνω τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τουρκική αστυνομία απελευθέρωσε τη Δευτέρα 57 πακιστανούς μετανάστες, τους οποίους είχαν αλυσοδέσει μέσα σ' ένα υπόγειο διακινητές που επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρήματα, με την υπόσχεση ότι θατους μεταφέρουν στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας ή Ιταλίας.

Για την υπόθεση οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις άνδρες, επίσης Πακιστανούς, που είναι ύποπτοι ότι εξαπάτησαν τους μετανάστες υποσχόμενοι να τους περάσουν στην Ιταλία ή στην Ελλάδα έναντι 10.000 δολαρίων.

Αφού αλυσόδεσαν τους επίδοξους μετανάστες στο υπόγειο, οι διακινητές τούς εξανάγκασαν να έρθουν σε επαφή με οικείους τους για να τους πουν ότι έφθασαν στην Ευρώπη και να τους ζητήσουν να μεταβιβάσουν τα 10.000 δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Τουρκία
SHARE: